Nu stiu ce sa zic cu bautura. Este o patima daca abuzezi, insa a bea un paharel de vin nu este un pacat atunci cand este permis (adica in afara posturilor). Si asta nu o spun eu, ci o arata chiar Dumnezeu Mantuitorul nostru, la prima sa minune, cand a si ridicat casatoria na nivel de Taina a Bisericii. Ma refer bineinteles la prefacerea apei in vin, si nu orice vin, insa cel mai bun. Oricum, parerea mea este ca noi, ortodocsii nu asa trebuie sa discutam cu cei de alta credinta. Ei nu pot fi convinsi de noi ca sunt inselati. Aici trebuie lucrare dumnezeiasca. Deci polemicile cu ei nu-si au rostul, pentru ca diferentele sunt in primul rand dogmatice si abia apoi de traire. Intelegerea lor este una pur omeneasca, limitata. Pe cand noi, ne rugam la Dumnezeu sa ne dea aceasta intelegere, fiind convinsi ca nu o avem, pentru ca nici macar nu o putem cuprinde.
Vorba multa, saracia omului...
Doamne ajuta!
Citat:
În prealabil postat de Cristina sibiu
:)))))))))))) cine zice ca sunt curata ?am zis eu asta ?nu sunt afaceri ilegale dar sunt pacatoase ..una e cascavalul si alta e alcoolul,asta ii place la ortodocsu credincios sa isi bea mintile si daca mai e vinu si de la popa cu atat mai bine ca atunci nu e pacat.
|