View Single Post
Vechi 28.07.2010, 13:36:32
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
nu pe supozitii evident, ci bazandu-ne pe Sfanta Scriptura, Cuvantul lui Dumnezeu.

Sa nu credeti voi ca Sfantul Pavel citea peste tot doar epistolele sale, ci propovaduia Evanghelia ca un adevarat Apostol, detaliind invatatura dupa cum o cerea fiecare situatie in parte, uneori sistematizand-o ca un adevarat profesor. Sfintii Apostoli au propovaduit Evanghelia prin viu grai!

"Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră. " II Tesalonicieni 2,15

"Pavel, plecând de la ei, a osebit pe ucenici, învățând în fiecare zi în școala unuia Tiranus. " Fapte 19,9

"Fraților, vă laud că în toate vă aduceți aminte de mine și țineți predaniile cum vi le-am dat. " I Corinteni 11,2
Altfel formulat: pastrati traditiile asa cum vi le-am transmis eu. Traditie (predanie): transmiterea mai intai orala si apoi scrisa a invataturilor doctrinare, morale si liturgice, pe care Biserica le-a codificat apoi in canonul Noului Testament.
si tu crezi ca una invata oral si una scria? E evident ca pavel ceea ce propovaduia in epistolele sale invata si pe cale orala. Nu e greu de inteles ca mesajul era acelasi si nu erau 2 mesaje diferite