View Single Post
Vechi 28.07.2010, 12:45:17
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
iudeii farisei si saduchei in marea lor majoriate nu l-au recunoscut pe Hristos ca om si Dumnezeu adevarat... daca vreti sa ganditi ca ei e treaba voastra.
Poporul lui Dumnezeu de astăzi (creștinătatea) este "Israelul spiritual" și nu are de-a face cu gândirea fariseilor și saducheilor.

Citat:
lansesi discret o acuzatie de antisemitism nefondata la adresa noastra. stii macar ce inseamna antisemit? iti dau un hint: antisemit se refera rasism (partea trupeasca).
Antisemiții nu se limitează în ura lor la "partea trupească" ci și la întreaga cultură și gândire iudaică. Naziștii germani e drept că le-au ars trupurile, însă le-au ars și cărțile deopotrivă. N-am lansat nici o acuzație de antisemitism, doar i-am disculpat pe neoprotestanți de așa ceva. Și dacă tot ai adus vorba, amintesc faptul că unii episcopi din primele secole creștine au schimbat data Paștelor și ziua de odihnă și din acest motiv: depărtarea și delimitarea de iudaism. E drept că nu neapărat din antisemitism, ci mai mult din rațiuni practice: creștinii să nu mai fie "puși în aceeași oală" cu evreii și astfel prigoniți.

Citat:
noi cinstim toti Sfintii prooroci iudei ai Vechiului Testament, voi nu!
Pentru cei ce se laudă cu asta există două replici ale Mântuitorului:
1. "Faceți, dar, roade vrednice de pocăință și nu începeți a zice în voi înșivă: Avem tată pe Avraam, căci vă spun că Dumnezeu poate și din pietrele acestea să ridice fii lui Avraam." (Luca 3,8)
2. A doua replică n-o mai postez, sunt cuvinte prea dure și nu cred că le-ați putea suporta.

Citat:
ziceti voi nestiind Scripturile... dar Cuvantul lui Dumnezeu spune altceva.
[...]
daca ati cunoaste scripturile ati veni cu argumente din Sfanta Scriptura!
Mă așteptam ca dumneata care știi Scripturile, să vii cu aceste contra-argumente scripturistice la problema expusă de mine. Repet:
Hristos, sfinții apostoli și maica Domnului au păzit sâmbăta și nu duminica ca zi de odihnă. Nu ai făcut-o, ai venit în schimb cu niște prefabricate la care s-a mai răspuns. O mai pot face o dată dacă dorești, însă pe topicul adecvat: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=6243&page=111