Citat:
În prealabil postat de zorobabel
Cunosc invatatura ortodoxa, eram ortodox practicant nu de ocazie. Mergeam saptamanal la biserica.
.
|
Ca sa vezi, poi mie mi se pare ca nu esti sincer, deoarece cineva care cunoaste invatatura ortodoxa si o practica, nu afirma ceea ce dumneata ai afirmat
"
Ce m-a impiedicat sa incep lucrarea caintei? Faptul ca nimeni nu mi-a zis ca omul trebuie sa se pocaiasca.Tot timpu se spunea ca pentru cei morti se fac pomeni si sunt mantuiti, ca cei vii trebuie sa aprinda lumanari, sa faca fapte bune etc.
Asta era mesajul propovaduit , mesaj care nu avea nimic in comun cu ce spune Sf Scriptura."
Aici ti se vede atat sinceritatea cat si modul "profund" in care tu ai inteles ortodoxia,
toti sunteti la fel, macar ca nu cunoasteti nimic din ce spuneti
Un ortodox practicant citeste invataturile sfintilor parinti stie care este rostul Bisericii , si nu rezuma credinta la aprinderea lumanarilor,
nu ti s-a spus de pocainta? oare ce faceai in Postul Mare cand toate slujbele vorbesc despre pocainta? oare cat ai citit din omiliile lui Ioan Guura de Aur sau ale altor parinti despre pocainta?
da, imi dau seama ce fel de ortodox "practicant" ai fost, mai aud pe cate un fost betiv care trece pe la sectari si se lauda ce mare ortodox era el inainte, macar ca el nu avea nimic in comun cu ortodoxia sau poate confunda ortodoxia cu aprinderea lumanarilor
N-am vazut pana acum un ortodox practicant, cunoscator al invataturii bisericii, sa treaca pe la "pocaiti" ba din contra toti cei care au trecut, ba nu aveau nicio legatura cu biserica ba aveau una superficiala, de genu , "daca aprind lumanari m-am mantuit" ori cu astfel de persoane nu te poti lauda