Citat:
În prealabil postat de zorobabel
daca il cunosti asa bine de ce nu ai spus despre el mai demult ? de ce s-a asteptat sa treaca la un alt cult ca sa inceapa sa fie acuzat?
Legat de punctele care le enumeri gresesti.
1)betivii , curvarii, nu sunt oi sunt lupi. El avea o turma de lupi nu de oi. Hristos spune ca oile Lui asculta glasul Lui. Ori din ce descrie preotul acei oameni nu prea ascultau de glasul lui Hristos.
2)Nu ai de unde sa stii daca era sarguincios sau nu in facultate
3)Un preot bun e cel care cerceteaza Sf Scriptura, nu care ia servite interpretari si le face litera de lege fara ca el sa cerceteze nimic.
4)Nu a umblat de ici colo sa barfeasca, pur si simplu omul si-a exprimat punctul de vedere.
Problema e la tine pentru ca tu consideri ca fiind oi pe betivi curvari hoti. Devin oi in momentul in care se pocaiesc. Daca lui i s-a zis ca important ca sa fie acceptat de comunitate este sa fie frumos si curvar iti dai seama ce comunitate era aia.
Nu s-a afiliat interpretarii NP a scripturii ci si-a dat seama ca ceea ce propovaduia el nu era adevarul biblic. Nu cred ca l-au pus NP sa plece din biserica respectiva.
Ai dreptate,Adevarul nu tine de un cult ci tine de Hristos. Asta e cel mai important, sa il prezinte pe Hristos, indiferent de cultul in care face parte.
Din contra, marturiile lui mi s-au parut pline de adevar. Mi-am regasit majoritatea intrebarilor pe care si eu mi le-am pus cand am plecat de la ortodoxie. Invariabil un om care cauta Adevarul isi va pune anumite intrebari care sunt evidente.
De ce nu a impresionat pe nici un teolog ortodox? Ti-as da un raspuns, dar nu cred ca iti va convine. Iti dau versetele, te las pe tine sa tragi concluziile:
"Deci L-au împresurat iudeii și Îi ziceau: Până când ne scoți sufletul? Dacă Tu ești Hristosul, spune-o nouă pe față.
Iisus le-a răspuns: V-am spus și nu credeți. Lucrările pe care le fac în numele Tatălui Meu, acestea mărturisesc despre Mine.
Dar voi nu credeți, pentru că nu sunteți dintre oile Mele. "
|
Datoria lui ca preot era sa-i indrepte pe oameni cu dragoste sa le vesteasca cuvantul nu sa se considere sfant si pe altii pacatosi, asta pute a mandrie
Daca era sarguincios in facultate cunostea teologia ortodoxa, dar din cate se pare face confuzii grave si gandeste exact ca un neo-protestant,in acelasi tipar
Un preot bun este cel care cerceteaza sfanta Scriptura in lumina sfintilor parinti, daca ne punem toti in fata propria interpretare se ajunge la erezie, vezi rodul cercetarii de unul singur, mii de secte, asta ti se pare un lucru bun si sfant?
Ba chiar vad ca rostul lui e sa umble prin adunari sa spuna cat e el de sfant si cat de nedreapta si spurcata e ortodoxia
Cum am mai spus rolul lui era sa vindece comunitatea nu sa se dezica de ea
Ia auzi, nu sa afiliat unui cult, atunci ce cauta la neo-protestanti? ce adevar biblic a descoperit el? interpretarea neo-protestanta a scripturii il numeste el adevar biblic? poi ce te faci ca sunt mii de secte neo-protestante, cate adevaruri biblice sunt? sau la care secta este adevarul biblic? imi spui si mie? ca toate se lauda cu sola Scriptura dar fiecare are calea ei, mai e vorba aici de adevarul biblic sau mai degraba de o interpretare personala a Scripturii? cred ca a doua varianta
poi daca adevarul nu tine de un cult, de ce si-a parasit turma privand-o de adevar? oare nu pentru ca "adevarul" lui era de fapt neo-protestantismul?
Intrebarile care l-au framantat nu trebuiau sa ii puna probleme daca era un student sarguincios, pentru ca sunt intrebari copilaresti care arata ca nu cunoaste cat de putin teologia ortodoxa, intrebarile nu sunt sincere ci se incadreaza in tiparul clasic de intrebari ale neo-protestantilor
ba chiar NP l-au racolat si l-au dus la evanghelizari, deci l-au ajutat cu varf si indesat sa treaca la NP
Ia auzi, el saracul si cinstitul cauta numai adevarul, era o oaie a Domnului, in schimb toata teologia si teologii ortodocsi se claseaza sub nivelul lui intelectual si sub revelatia lui directa de la Dumnezeu despre adevar, patetic de-a dreptul