Citat:
În prealabil postat de danyel
Nu a fost niciodata un preot bun pentru ca
1-Un preot bun nu isi paraseste turma ci incearca sa o calauzeasca dupa indemnul "Păstorul cel bun își pune sufletul pentru oile sale. " (Ioan 10:11)
2-Un preot bun este sarguincios in facultate si isi insuseste perceptele teologice, ceea ce in cazul lui nu s-a intamplat
3- un preot bun nu isi considera interpretarea sa proprie ca fiind adevarul revelat si nu arunca la gunoi toata teologia
4- un preot bun nu umbla de ici colo si barfeste ortodoxia
|
daca il cunosti asa bine de ce nu ai spus despre el mai demult ? de ce s-a asteptat sa treaca la un alt cult ca sa inceapa sa fie acuzat?
Legat de punctele care le enumeri gresesti.
1)betivii , curvarii, nu sunt oi sunt lupi. El avea o turma de lupi nu de oi. Hristos spune ca oile Lui asculta glasul Lui. Ori din ce descrie preotul acei oameni nu prea ascultau de glasul lui Hristos.
2)Nu ai de unde sa stii daca era sarguincios sau nu in facultate
3)Un preot bun e cel care cerceteaza Sf Scriptura, nu care ia servite interpretari si le face litera de lege fara ca el sa cerceteze nimic.
4)Nu a umblat de ici colo sa barfeasca, pur si simplu omul si-a exprimat punctul de vedere.
Citat:
ce fel de pastor este acela care se scarbeste de turma lui si o paraseste? un pastor ca cel despre care vorbeste Mantuitorul "
" cel plătit și cel care nu este păstor, și ale cărui oi nu sunt ale lui, vede lupul venind și lasă oile și fuge; și lupul le răpește și le risipește. . Dar cel plătit fuge, pentru că este plătit și nu are grijă de oi."(Ioan 10:12-13)
|
Problema e la tine pentru ca tu consideri ca fiind oi pe betivi curvari hoti. Devin oi in momentul in care se pocaiesc. Daca lui i s-a zis ca important ca sa fie acceptat de comunitate este sa fie frumos si curvar iti dai seama ce comunitate era aia.
Citat:
acest individ este doar un om cuprins de mandrie atata tot
ce Adevar a cautat el? la neo-protestanti? adica s-a afiliat cu interpretarea neo-protestanta a Scripturii? asta numesti tu adevar?
|
Nu s-a afiliat interpretarii NP a scripturii ci si-a dat seama ca ceea ce propovaduia el nu era adevarul biblic. Nu cred ca l-au pus NP sa plece din biserica respectiva.
Citat:
Parca voi sustineati ca adevarul nu este intr-un cult, el de ce a ales un anume cult? oare nu pentru slabiciunea lui si din cauza lipsei lui de cunostinte teologice?
|
Ai dreptate,Adevarul nu tine de un cult ci tine de Hristos. Asta e cel mai important, sa il prezinte pe Hristos, indiferent de cultul in care face parte.
Citat:
ai urmarit marturiile lui? sunt patetice si denota superficialitatea lui teologica
sunt bune doar pentru cei neinvatati
De ce crezi ca nu a impresionat pe niciun ortodox cunoscator al teologiei? oare toti or fi cu inima impietrita? daca era un exemplu de pocainta adevarata trebuia sa ne inmoaie inimile, dar e doar un exemplu de lasitate, ce model poate fi el pentru noi? modelul pastorului care a lasat turma si a fugit
|
Din contra, marturiile lui mi s-au parut pline de adevar. Mi-am regasit majoritatea intrebarilor pe care si eu mi le-am pus cand am plecat de la ortodoxie. Invariabil un om care cauta Adevarul isi va pune anumite intrebari care sunt evidente.
De ce nu a impresionat pe nici un teolog ortodox? Ti-as da un raspuns, dar nu cred ca iti va convine. Iti dau versetele, te las pe tine sa tragi concluziile:
"Deci L-au împresurat iudeii și Îi ziceau: Până când ne scoți sufletul? Dacă Tu ești Hristosul, spune-o nouă pe față.
Iisus le-a răspuns: V-am spus și nu credeți. Lucrările pe care le fac în numele Tatălui Meu, acestea mărturisesc despre Mine.
Dar voi nu credeți, pentru că nu sunteți dintre oile Mele. "