Citat:
Īn prealabil postat de Mirela0110
oricat de mult as dori eu ceva, daca Dumnezeu considera ca nu imi trebuie, ca nu imi este folositor, oricum nu imi da
|
Toata creatia Lui Dumnezeu este perfecta, dar omul este desavarsit, iar daca-si propune ceva, reuseste sa obtina, cu sau fara ajutorul Lui Dumnezeu. Nu-i deloc adevarat ca Dumnezeu nu ne da, daca stie ca acel lucru ne dauneaza. Imaginati-va un parinte care nu poate rezista in fata copilului drag, cand acesta insista mai mult pentru ceva anume. Parintele "vede" clar ca nu-i trebuie acel ceva, si il indeparteaza de la cursul unui destin frumos, dar nu poate rezista rugamintilor lui. TOTUL ne este ingaduit, inclusiv faptul de a ne ruga pentru pedepsirea dusmanului, sau pentru a obtine usor foloase necuvenite, procese in litigii dubioase, examene fara prea mult efort, vila, masina, casatoria cu X pe care ni s-a pus pata... Nu trebuie sa va chinuiti prea mult pentru a realiza ce-i in mintea multora care se roaga (si nu oricum, ci merg pe la preoti cu mare har, dar nu realizeaza ca in acest timp calca pe sufletele multor semeni ... Am in minte o doctorita - medic de familie - care regulat merge la parintele Argatu sa faca slujbe sa-l insoare pe frate-su, in timp ce la cabinetul ei vin zeci de oameni, batrani sau copii, care gasesc usa inchisa si nu o data ci de "n" ori...) Spun deci ca, omul
poate primi orice de la Dumnezeu, daca cere, chiar daca-i face rau. Din pacate, de foarte multe ori, omul alearga la vrajitoare pentru a rezolva probleme mai putin ortodoxe si de-aia spun ca practic, el are posibilitati infinite pentru a ajunge unde-si propune si foarte putine sanse sa discearna lucid sensul creatiei si rolul Creatorului.
Puterea rugaciunii pare nesemnificativa la prima vedere si lasa impresia ca macinam in gol sau vorbim cu noi insine, o prostie, o nebunie, o naivitate, o stare de visare perpetua si de neinteles pentru pragmatici care stiu una si buna: "Cand n-ai bani, mirosi a prost!"
Cine n-a experimentat-o, poate spune orice, fiindca nu are cum sa inteleaga esenta si efectul real al rugaciunii. Fara rugaciune, Duhul Sfant nu are aderenta in deciziile noastre, devenim egoisti, trufasi, vanitosi. Avem tendinta de a ne situa mult deasupra altora si mai ales... avem
pretentii.
NU exista cazuri cand Dumnezeu sa nu raspunda unei rugaciuni, ci doar cazuri in care rugaciunea este prost facuta. Cu sau fara binecuvantarea parintelui duhovnic, rugaciunea bine-facuta va fi neintarziat rasplatita. O spun din experienta multor asemenea intamplari din viata mea. Totul se bazeaza pe dorinta, seriozitate, responsabilitate!
Chiar si atunci cand ni se pare ca Dumnezeu Nu ne raspunde unei rugaciuni, de fapt El tocmai la asta lucreaza! Dar si rabdarea face parte din viata!!!