Citat:
În prealabil postat de zorobabel
am vazut evrei la rugaciune si nu aveau nici un chip de heruvimi in fata cand se inchinau. Una e sa te prosterni, ingenunchezi si alta e sa insinuezi ca se prosterneau in fata unui heruvim. Nu zice nimeni sa nu te inchini cu fata pana la pamanat, poti sa o faci.
Cand Ioan a vrut sa se inchine ingerului, care era prezenta fizica nu imagine imprimata, ingerul l-a oprit sa o faca:
"Și eu, Ioan, sunt cel ce am văzut și am auzit acestea, iar când am auzit și am văzut, am căzut să mă închin înaintea picioarelor îngerului care mi-a arătat acestea.
Și el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Căci sunt împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi, proorocii, și cu cei ce păstrează cuvintele cărții acesteia. Lui Dumnezeu închină-te!"
Ce e mai clar de atat?
E acelasi lucru si in ziua de azi, numai ca tu nu vezi acest lucru.
|
Poi ce aveau evreii in Templu? chipuri de heruvimi, Chivotul legii, in templu ce faceau evreii? oare nu se inchinau cu fata pana la pamant? atunci unde este insinuarea?
Ingerul l-a oprit pe Ioan din smerenie, oare nu cunostea Ioan poruncile Domnului? oare nu stia el ca nu este bine sa te inchini altcuiva? ba stia desigur, dar a vrut sa ii acorde o cinste ingerului, cinste pe care ingerul a refuzat-o din smerenie de asta se si numeste impreuna slujitor cu Ioan, si ingerul ii spune ca doar lui Dumnezeu sa se inchine, nu spune "sa nu cinstesti sfintii", iar aici si ortodocsii sunt de acord ca inchinarea de care vorbea ingerul se cuvine numai lui Dumnezeu
Nu e acelasi lucru, eu nu ma iau dupa interpretarile neo-protestante ci dupa cele ortodoxe cu privire la inchinare
cum poti afirma dumneata ca e acelasi lucru? acelasi lucru ar fi daca ortodocsii ar crede ca icoana respectiva este chiar divinitatea,
unde ati invatat voi sa puneti vorbe si invataturi in gura altora fara sa cunoasteti sau fara sa vreti sa vedeti decat cum va dicteaza pastorii?