Citat:
În prealabil postat de OmuBun
Nu stiu despre ce "minte deschisa" vorbesti si cat de mult ai experimentat tu in cadrul Bisericii Ortodoxe. Ortodoxia se ocupa dintotdeauna cu trezirea identitatii individului in relatia cu Dumnezeu (Sf. Treime).
|
Vorbesc despre deschiderea mintii, al ochiului mintii, nu pot sa spun ca am experimentat foarte mult din asta pentru ca nu am reusit sa ma mentin curat , sfant din cauza ca sunt si eu om pacatos si ispitit.
Deschiderea mintii in opinia mea cand realizezi ca Dumnezeu exista cu adevarat si crezi cu adevarat adica cauti sa implinesti cuvantul lui nu doar zic ca cred si ma duc mai departe cu judecata mea ci iti doresti cu adevarat pocainta si te simti sfant, iti dai seama cat de iubit esti si cat de mult poti sa iubesti si sa te increzi in cineva, cat de perfect esti(nu mai vezi nici un defect la tine sau la cei din jur nu mai ii judeci pe cei din jur ci incepi sa te cunosti pe tine), cat de liber esti sa faci ce vrei tu (orice fie rau fie bine), ca Dumnezeu te iarta si ca poti sa incepi un drum nou cu El si incepti sa ai o relatie cu El in adevaratul sens al cuvantului.
Sa vezi cat de controlat si manipulat esti de guvern, mass media etc (stiu ca Iisus a zis sa dam Cezarului ce este a Cezarului si nu contest acest lucru, vb despre cum te indeparteaza de Dumnezeu si te tin adormit si incatusat) oricum ar fii foarte multe ce as putea sa mai scriu pe acest subiect.
Iar cand zic ca de ce Biserica nu incearca sa trezeasca individul, individul nu stie ca doarme el viseaza el nu stie cum e sa fie treaz. Sa puna eu stiu biletele in posta: dragii mei nu sunteti urati, nu aveti defecte, nu va lipseste nimic voi sunteti perfecti deja aveti tot ce va trebuie sa fiti fericiti veniti sa va treziti! etc dar ei ce fac vin sa stranga banii de cotizatie... cam atat, in rest eu nu prea iam vazut si atunci cum evanghelizeaza Sf Evanghelie la popor dintotdeauna? ca eu sunt de 22 de ani in lumea asta si nu am auzit-o! nu a venit nimeni la mine ortodox sa imi prezinte adevarul! A trebuit ca prin alte mijloace total neortodoxe sa realizez ca la Dumnezeu este adevarul...