Subiect: Mintea deschisa
View Single Post
Vechi 25.07.2010, 22:58:03
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de geo_olt Vezi mesajul
...de ce Biserica Ortodoxa nu cauta sa trezeasca lumea si ii lasa sa doarma.
Va rog sa nu raspundeti daca nu ati experimentat inca acest lucru.
Nu stiu despre ce "minte deschisa" vorbesti si cat de mult ai experimentat tu in cadrul Bisericii Ortodoxe. Ortodoxia se ocupa dintotdeauna cu trezirea identitatii individului in relatia cu Dumnezeu (Sf. Treime). Daca vei avea rabdare sa citesti Sfanta Scriptura (sau s-o asculti, fiindca acum exista si astfel de posibilitate) vei intelege ca daca omul ar avea credinta cat un bob de mustar, ar putea muta muntii din loc. "Raul" este extrem de inventiv, iar omul cade in plasa extrem de usor. Cum am putea crede noi ca putem trai ca pasarile cerului, fara sa ne facem griji pentru ziua de maine? Cum am putea noi sa privim cu ingaduinta pe cel de langa noi, daca in ochii nostri ni se pare ca are o situatie materiala mai buna ca a noastra? Cum sa alergi la duhovnic sa te spovedesti, cand tu crezi ca de doctor ai nevoie fiindca te doare stomacul nu sufletul? Cum ar putea omul recupera un sfert de veac (sau mult mai mult) de viata intr-u Hristos, fara ca pacatul sa nu fi intrat adanc in madularele lui, iar ca sa "stralucesti" in Adevarul Lui Dumnezeu iti trebuie "cunoastere" si "acceptare", nu ingradiri si reguli impuse, gen " Va rog sa nu raspundeti daca nu ati experimentat inca acest lucru". Ti se pare firesc genul asta de intrare pe un forum... ortodox?
Oricum, subiectul este pe cat de simplu pentru cei care cred, pe atat de complicat pentru altii care incearca sa inteleaga credinta dupa metode "originale". Parerea mea!
Reply With Quote