Inceputul postarii era promitator..cu sfarsitul ai dat-o in bara.
Ideea este ca procesul de crestinare al popoarelor s-a facut evolutiv de-a lungul istoriei, cu mijloacele perioadei respective asupra unor popoare care deja traiau sentimentul religios mai mult sau mai putin dar indreptat spre ceea ce si-au imaginat si creat singuri.
In baza acestor situatii crestinismul a fost asimilat si in functie de modalitatea de crestinare dar fara a se renunta definitiv la anumite practici pe care respectivele popoare le aveau impamantenite.
In tarile in care crestinismul a fost propovaduit si nu impus, acesta a fost inteles si acceptat in unanimitate chiar daca mai avem si practici pagane asociate unor momente crestine.
In tarile unde el a fost impus (si asta se intampla mai mult in zona vestica a Europei si apoi mai departe pe alte continente de catre colonistii care le-au descoperit), crestinismul nu a fost inteles ci a fost acceptat din obligatie si asta se simte si se vede pana azi. Din acest motiv in tarile respective intalnim astazi o practica total eronata.
Povestea de inceput a postarii tale nu are legatura cu sfarsitul postarii deoarece in Romania crestinismul nu a fost impus, el a fost propovaduit si s-a dezvoltat odata cu procesul de romanizare. Dacii au fost un popor barbar, dar aveau o credinta religioasa foarte apropiata de cea crestina, ceea ce demonstreaza ca la ei exista o reminiscenta din viata primordiala...motiv pentru care au asimilat crestinismul foarte usor, l-au inteles si l-au acceptat fara probleme chiar daca s-au pastrat cateva din ritualurile lor pagane pe care le intalnim pana in ziua de azi.
Faptul ca in Romania actuala intalnim violenta si restul, are legatura cu alegerea fiecaruia dintre noi ce sa faca in viata. Crestinismul nu inseamna impunere: faci asa sau mori...nu, inseamna LIBERTATE DE A ALEGE.
|