cred k am mai scris pe undeva... in 10 ani am avut 10 profi de religie si din toti doar 3 m-au multumit... hai sa zic 4...
ce nu mi-a placut la ceilalti sunt urmatoarele: unul venea la ore knd isi mai amintea... si knd venea abia se mai tinea pe picioare, ii sticleau ochii, o profa vorbea muuuult si bine pe langa subiect, iar atunci knd vorbea despre subiect nu era obiectiva, nu aducea argumente solide, majoritatea argumentelor avand km acelasi inteles "domne, trebuie sa credem pt k asa trebuie, asta e adevarul" :| iar ceilalti predau dupa manual, ne puneau sa memoram toate chestiile alea... inutile, mai ales dak nu prea ai de-aface cu credinta... e mai mult o bataie de joc. degeaba il pui pe copil sa invete, sa memoreze ceva legat de credinta, de Dumnezeu dak el nici nu crede il El... mai mult il indepartezi. sunt consternata k cel mai nesuferit prof a fost si preot... ne trata si ne vorbea in ultimul hal, dar mai bine n-o mai lungesc.
legat de subiect "predarea religiei in scoli". in primul rand eu nu prea sunt de acord cu asta din 2 motive:
1. din kte am inteles de la un prof Ortodoxia nu e religie, ci revelatie.
2. am spus si mai sus, mi se pare inutila memorarea papagaliceste a unor notiuni, ritualuri etc atata timp kt copiii nici nu cred sau au dubii in privinta existentei lui Dumnezeu.
proful kre mi-a placut cel mai mult nu a facut nicio ora de religie cu noi. si el a spus k nu e de acord cu asta, de aceea prefera sa-si desfasoare ora intr-un mod diferit, si anume sa ne raspunda la toate intrebarile, sa ne fak sa intelegem cum sta treaba cu Dumnezeu, cu toate erorile mediatizate (cum ar fi "Codul lui da Vinci") fiindca intelegandu-L vom fi mai aproape de El. si chiar a avut dreptate. ne era mai mare dragul sa stam la ora lui, sa-l ascultam. vorbeam cu el despre orice si ne lamurea toate intrebarile.
deci religia, dupa parerea mea, n-ar trebui sa fie obligatorie. :)
si acum, referitor la ce am citit mai sus... asa, printre randuri. cei de alta religie nu sunt obligati sa participe la ore. pot aduce o dovada, probabil un act ceva, din kre sa reiasa k este... catolic, sau musulman, sau orice.
|