Citat:
În prealabil postat de annajanette
pai dupa el , niciodata ptr ca fumez, dar pot sa nu fumez 3 zile zic eu, eu stiu, nu ma pot lasa acum de fumat. doamne fereste maine poate mor, raman neimpartasita?!!!!
|
S-ar putea sa fie deranjant mesajul meu, imi cer iertare, dar trebbuie spus lucrurilor pe nume.
Este foarte usor sa spunem cu gura si mai greu sa si facem ceea ce am spus. Dar este si asta un pas -constientizarea situatiei-.
Daca vom incerca sa ne indreptatim pentru pacatele noastre ne vom amagi.
Este un mecanism dracesc si extrem de viclean aici:"nu pot acum, mai in colo", "lasa acum, mai in colo ", "ai tu timp mai in colo".
Si acest mecanism se perpetueaza si face sa creasca patimile in noi, ca un pom care creste si devine un arbore foarte greu de darmat.
Pocainta inseamna regretarea pacatelor, dorinta de indreptare. Urmatorul pas este a nu mai gresi. Si toate acestea devin mult mai usoare gratie ajutorului lui Dumnezeu.
In cazul fumatului, cel care fumeaza nu vrea sa renunte la "placerea" pe care o aduce nicotina(care este un drog), atunci cand patrunde in corp. Apoi nicotina paraseste foarte repede organismul, si incepe durerea fumatorului.
Cei interesati de mai multe amanunte despre acest subiect pot gasi pe scribd.com o carte numita "In sfarsit nefumator" scrisa de Allen Carr.
Nu putem sluji la doi domni. Dumnezeu, atotmilostiv asteapta sa Ii acceptam ajutorul, tot bate la usa, iar noi tot ii inchidem usa in nas...
La urma urmei Dumnezeu ne cere sa scapam de patimi, sa fim liberi, daca fumatul si celelalte patimi ne-ar fi ajutat cu ceva, El ne-ar fi incurajat sa le practicam, dar adevarul e invers, nu ne ajuta cu nimic, ba mai mult ne dauneaza si ne indeparteaza de El.
Plus ca tot cei pe care ii cunosc si s-au lasat de fumat au fost toti mai fericiti ca au faut asta si nu au regretat nimic...
Sfatul Sfintilor este sa luam decizia sa nu mai pacatuim si sa ne indreptam ACUM, nu mai in colo.. Doamne ajua!