Subiect: Despre Post
View Single Post
Vechi 20.07.2010, 22:42:12
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Ai dreptate,tie iti trebuie un regim special,numai ca nu cauta sa faci o regula si sa smintesti si pe altii.Daca esti un caz particular de neputinta stai in banca ta si smereste-te.Nu inventa si nu rastalmaci legile bisericii pentru neputinta ta.Stiu ca se poate ,Biserica nu cere nimic peste puterile omului.Eu de zece ani nu am calcat niciodata postul,nici cand imi era greu si nu aveam ce manca.Nu spun asta ca sa ma laud,ci ca sa-ti spun ca si eu ,un om slab,pot sa tin fara probleme postul.Iar cand nu am putut sa mai stau in picioare m-am asezat in genunchi,sau daca ameteam pe scaun,insa nu am militat niciodata pentru generalizarea statului pe scaun.Atunci cand pot,stau toata Liturghia in picioare,si sunt fericit ca fac aceasta jertfa.
Deci inca odata,nu mai ridica neputinta ta la rang de regula.
Vezi unde te poti alinia Bisericii ,nu fa scandal acolo unde te dovedeti neputincioasa.
Unde am militat eu pentru generalizarea statului pe scaun? Si nici cu neputinta la rang de regula nu e corect ce spui.
Tot ceea ce spun eu mereu este sa nu mai cada oamenii in extrema si fanatism.
Ce-mi tot pui in carca prostii?!
Adica:
1. Spun multi: vai, sa nu (mai) fie scaune deloc in biserici. Iar eu spun sa existe, sa se poata aseza cine are nevoie.
2. Spun multi: vai, sa nu mai mancam, sa tinem post intr-una, ca altfel nu putem sa ne rugam, ca nu suntem buni ortodocsi. Eu spun sa poata fiecare sa faca dupa puterea si sanatatea sa si sa nu mai fie judecat si etichetat cu rautate.
"Vai, sa nu mai traim in familie, ca oamenii casatoriti sunt desfranati si murdari si pacatosi". Iar eu spun sa fim lasati sa traim in familie. Cine vrea si poate sa aleaga calea manastirii.

Deci, sa avem posibilitatea sa traim dupa puterile noastre, sa nu fim fortati dupa parerea unuia si altuia si judecati cu rautate. Si tu cam asta faci...
Voi vreti sa taiati totul: nici un scaun, nici o zi cu sotul/sotia, nimic sa nu mancam, etc.

Eu respect si pe cei ce postesc si n-am nimic cu ei, la fel cu cei carora nu le trebuie sotul/sotia.
Respect si pe monahi pentru alegerea lor, chiar daca n-o percep in totalitate. N-am nimic cu ei.
Dar altii pe mine si pe altii ca mine, nu pot sa ne respecte, sa ne inteleaga niste probleme.
Si tu batjocoresti..., desi eu te-am respectat in mesajele mele.

Last edited by sophia; 20.07.2010 at 23:08:13.
Reply With Quote