Citat:
Biserica chiar suntem noi si daca noi suntem chici-u-iti si caldicei inseamna ca biserica este caldicica ca doar noi o facem asa iar cea din carti ramine acolo DOAR in carti, adica inactiva. De ce legi de perceptia omului. De unde stii tu ca de fapt perceptia ta nu este una inchipuita doar de tine si de cei extaziati de ceva ce poate a FOST ODATA insa nu mai este.
|
Pai uite ca singur ai dat solutia:
Daca noi suntem chiciul si caldiceii, inseamna ca de la noi insine incepe si curatenia si transformarea. Eu nu sunt deloc extaziata, am oarecare idee de ce marfa sunt si frustrarea mea nu e ca e Biserica nu stiu cum, ci ca eu, din cauza mea si a pacatelor mele, nu ma pot bucura deplin de tot ce are ea de oferit sufletului meu.
Deci perceptia mea nu este nici acum acolo unde ar trebui sa fie, insa daca ma luam dupa perceptia mea in urma cu, de exemplu 3-4 ani (perceptia de atunci fiind diferita de cea de acum) in clipa asta poate ca nici n-as mai fi avut vreo treaba cu Biserica. Pentru ca, prada unei perceptii asemanatoare cu celei a lui Danut, as fi lasat-o balta.
Asa ca sa nu ne bazam prea tare pe perceptii negative nici pe extazuri, ca astea vin si trec cam dupa cum adie vantul prin neurobiochimia noastra, la o adica.
Important e sa credem si sa facem parte din Biserica no matter what, in ciuda tuturor perceptiilor subiective, de moment, care repet, vin si trec oricum.
Noi sa ne facem treaba ca niste slugi netrebnice, fara sa-i contabilizam pe altii, si de restul se ocupa Hristos.