Citat:
|
În prealabil postat de dannsan
Mancarea e facuta.. ca sa se manance! daca mananci zilnic carne.. asta e! O sa ai probleme cu ficatul! vechii preoti.. nu religia.. au stabilit ca un consum exagerat de carne are efecte negative! Un consum de alimente vii (salate , fructe , legume proaspete) au un efect benefic asupra organismului! Nu are nici cea mai mica legatura cu religia! Religia (Ortodoxa ) si-a dat seama (cramponata fiind in "grija" ei ca adeptii sa nu plece.. ceea ce s-a intamplat), incoace! cand preotii ortodoxi numarau pe degetele de la o singura mana "adeptii" de la biserica!
Se face intuneric! Si putini oameni mai merg la Biserica Ortodoxa.. fara vre-un interes (botezuri, cununii.. ).
Adevarul sta cam asa:
Nu ma duc la Biserica! (De ce m-as duce???) dar daca am un copil .. il botez Crestin Ortodox!!. Il platesc pe preot! Si El o sa-l Boteze! Daca am un deces in familie.. o sa-l chem pe preotul Ortodox! Si El o sa-mi ingroape mortul!
Am platit.. am obtinut!
De ce "mi-am botezat copilul Ortodox??/ Pentru ca asa e traditia!! daca nu mi-as Boteza copiii Ortodoxi, as avea "de furca " cu rudele!
daca nu mi-as ingropa "mortii" in mod Ortodox.. as avea de dat explicatii rudelor!
Acum!
Peste zece ani.. nu se stie!
Poate ca ar trebui sa dau explicatii de ce mai folosesc aceasta religie "de stat", muribunda!!
Hai, ca nu-mi place ideea!!
|
??? aici ai dreptate ca suntem mai putzin creshtini traitori sau care macar ishi mai fac timp pentru religie, pentru cunoashtere si eventual participare ci, fiind buni de gura ca insushire dambovitzean-stramosheasca, ramanem dinpacate maimereu doar mai mult cu ideea trista, adevarata (chiar daca uneori corecta si utila) sa faca altcineva ceea ce poate, n-ar fi chiar asha rau sa facem chiar noi... sigur ca e greu si demulte ori nu gaseshti in tine tragerea de inima, cheful, pasiunea sau chiar puterea de a respecta obligatzia sa faci ce poate chiar ai fi dorit si atunci, avantajele erei moderne, rogi pe altcineva sau chiar plateshti pentru ca altcineva, mai putzin competent sau mai competent sa-l faca, ca pe oricare alt serviciu care doreshti sa fie facut in locul tau... sa-tzi ingroape mortul, sa-tzi boteze copiii, sa te cunune, sa-tzi binecuvanteze locuintza... la fel ca alte servicii pe care le plateshti: sa-ti dea incalzire, sa-ti duca gunoiul, sa-ti dea TV sau internet pe cablu, si altele... sau poate ca in viitor vei apela la serviciile de catering si vei comanda pitza, inghetzata, haine, si altele direct din pat, din gradina, din bucatarie sau living. Si astfel pare ca Dumnezeu ramane neglijat, uitat, pierdut... uneori se intampla, dar poate ca itzi aminteshti uneori si despre Cel ce te-ar putea ajuta sa te desavarsheshti in tota aceasta harababura de servicii si contraservicii...:)
Dar chiar daca ai dreptate dannsan, ai greshit topicul ca aici era despre patima pacatoasa a nehalitului... iar un batran spunea, nu stiu ce parinte a zis ca iar i-am uitat numele, cred ca Pimen, nu-s sigur, "ca unul mananca 25 de boabe de mazare si a pacatuit ca-i erau deajuns 18 iar celalalt mananca doua paini, un cash, cateva rude de carnatz si shunca, si doua halbe de bere si vin si salata si fructe si tort si inghetzata si gratare cu cartofi pai si chiorba buna si toate la o singura masa si tot ar mai manca si nu pacatuieshte daca ar face-o ca nu-i erau deajuns..." :dontgetit:
e n-a zis chiar asha ca le-am inflorit eu o tzara, :D