Citat:
În prealabil postat de Iubirea
Eu am fot la o expozitie a operelor lui Marian si Victoria Zidaru prin anii 1996-1997 (nu mai retin exact). Trebuie sa marturisesc ca m-a impresionat ca si arta...insa mi-a pus un mare semn de intrebare ca spiritualitate.
Eu stiu ca tot ce este secretos, tot ce se face pe ascuns nu e de la Dumnezeu. Hristos n-a facut nimic pe ascuns, din contra.
Cum a aparut acest fenomen, cum s-a dezvoltat si la ce nivel este la ora actuala...pentru mine este cel putin bizar...
Marturisesc ca nu mi-am pierdut timpul sa-i studiez, n-am mai facut cercetari si sapaturi adanci si pentru astia, tot ce am spus mai sus se bazeaza fix pe ce am simtit cand am luat contact cu ei, iar asta se repeta de cate ori am ocazia sa citesc ceva despre ei sau sa vad ceva despre ei, motiv pentru care raman la concluzia mea: ceva undeva este putred ...
...In ciuda faptului ca eu il iubesc si-l apreciez foarte tare pe P.S Irineu Pop, bietul episcop nu a fost la prima greseala de acest gen de a da binecuvantare fara sa vada cui si apoi sa se caiasca si sa-si retraga binecuvantarea (prima data s-a intamplat cu gruparea lui Visarion Iugulescu care oricum este mai aproape de normalul ortodoxiei fata de cei de la Noul Ierusalim).
|
Dacă știam că-mi ești potrivnică... și că și tu găsești hibe la părintele Irineu Pop Bistrițeanul? E clar că ai nod la camilă!
Domnule și gruparea părintelui Iugulescu este de la Dumnezeu, și pe ei i-a chemat Cuvântul lui Dumnezeu, și cu niciunchip nu a greșit părintele Irineu, ci iată Domnul l-a lăudat pe părintele Iugulescu pentru mulțimea de fii duhovnicești... iar tu spui că e o greșală ca robul Domnului, omul lui Dumnezeu, părintele Sofronie și Irineu, cei mai înțelepți dintre cei drepți, iată au greșit? Păi spui matale dar spui dejaba!!!
Și mai ai tupeul să spui și că a greșit și atunci când a binecuvântat și a legat sfânta Cetate cu Legământ Sfânt și binecuvântare și blestem ce intră fără să resăecte lșegământul? Deci iată l-ai scos și că e un greșitor plin de greșeli ce are greșelile în obijnuință... Nu vă este rușine? Oare a studiat cineva viața acostor mari sfinți părinți?
Păi draga mea dușmancă, că iată acum sunteți pare-se 4 grații dar nu mă sperii de voi ci de minciunile și păcatele și mândria și fățărnicia mea, iar de la tine nu m-am așteptat cu niciun chip la așa ceva; păi Părintele Irineu a greșit fatal o singură dată în viața lui, dar e drept că în mod fatal, dar nu era greșala lui pedeantregul ci a fost băgat prin șantaj în ea exact cum a fost băgat regele Mihai ca să abdice și să părăsească Țara:
A greșit cu adevărat atunci când a acceptat să meargă să retracteze binecuvântarea și a ridicat mâna împotriva mea, a fiului său duhovnicesc, și a zis împotriva Cuvântului lui Dumnezeu și a trăitorilor sfintei Cetăți:
''sectă rea'' și a aruncat cu piatra... ieșindu-i pe gură 3 duhuri de draci, de broască râioasă care merg la toți împărații pământului ca să-i strângă de războiul zilei celei mari, împotriva Cuvântului lui Dumnezeu... Împotriva Împăratului Împăraților, și Domnul Domnilor.
Dar i s-a iertat aceasta de Dumnezeu căci nu cu inima a hulit și nu cu inima lui a aruncat cu piatra ci el ''a făcut nebună ascultare de judecata mincinoasă a sinodului gLumii'' care l-a pus să semneze ca la partid ascultare de omul-tătuc ce a luat el, tătucul gLumii, locul lui Dumnezeu ca să se îmbrace în purpură și stacojiu.
Și atunci și-a pierdut limba și mâna dreaptă în gheenă, dar nu și inima, nu și mintea, nu și credința ci iată că încă este legat de satana și în temnița celui rău și va avea necaz 10 zile așa cum este scris, despre unii dintre Noi. (La ăia despre care este scfris mă refer, și nu la mine.)
Dar de la Domnul i s-au iertat hulele și poate că și-a recuperat limba și mâna dreaptă... căci nu cu inima a hulit și nu cu inima a ridicat piatra împotriva Domnului.
Deci nu mai mințiți despre părintele meu Irineu, căci el m-a scos din fundul băălții, și Părintele Sofronie și Irineu sunt Lumina cea mai mare întru care sălășluiește Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, și sunt fii preaiubiți înaintea Domnului.
Și Oare nu a fost Domnul secretos? Nu există Taină sfântă ținută de Dumnezeu? Cine mai știa de Înviere, cine mai știa cum avea să moară decât Ilie, Moise, Petru, Ioan și Iacov? Și firește Maica Precistă... Și pentru ce o ținea ascunsă?
Iar în ce privește miile de Ani, păi e gata, suntem în plină campanie de înviere, căci cei 2000 de ani câți au fost scriși au trecut, așa cum este scris, și în a TREIA ZI VA ÎNVIA, căci este scris că ''veți dărâma acest Templu dar în trei zile Îl voi ridica din nou'' și mai este scris ''Noi le vom face pe toate!'' dar și că se va lua de la ei, de la poborul viclean și desfrânat și prea tare la cerbice și fățărnicie, și deci era vorba de Templul Creației Sfinte! De Templul Înțelepciunii, de Templul lui Dumnezeu. Căci trupul Domnului și Templul Domnului este Cerul și Pământul cel ieșit din ape. Și sunt Moștenirea Mielului de la Tatăl.
Deci Iubire, asta ți se întâmplă dacă te bazezi numai pe simțuri... ajungi și tu o statuie printre celelalte trei grații, lingvistele lui bantichrist căci ''avară-i vopsit gardul și-n lăuntru leneopardul''.
Dacă nu mă crezi atunci poate îți amintești de o pățanie:
Păi a fost trimis sf. Antonie cel Mare de Dumnezeu undeva ca să vadă o nevoință mai mare ca a lui, căci credea despre sine că plinește niște nevoințe foarte mari, căci chiar plinea... și a mers, a ajuns într-o cârciumă, o cârciumă ca toate cârciumilele din gLume, și acolo slujea o femei ca și chelneriță și el a văzut că această femeie era ciupită mereu de oameni beți și pofticioși și cu toate astea îi servea fără obrăznicie, și cu respect...
Și s-a mirat Antonie cum de o femeie ca asta are o nevoință mai mare ca a lui, și n-a crezut ci a zis că asta e curvie cu satana... Dar Glasul Domnului i-a zis ''cerceteză Antonie'', și s-a dus să stea de vorbă cu ea, undeva deoparte, și a întrebat-o despre viața ei, și a întrebat-o dacă crede în Dumnezeu și ce face pentru asta... și i-a povestit ea cum are un copil pe care îl crește din ce câștigă în cârciumă, și asta face toată ziua, servește bețivi, gLumeți, drumeți, țigani, pofticioși, curvari obsedați... și cam asta... și Antonie a vrut să plece crezând că asta nu e cineștie ce nevoință, căci nici nu era, ci era un fel de slujire a satanei și curvie cu satana chiar în casa satanei, în cârciumă... și atunci a vrut să plece crezând că Domnul a dorit doar să-l încerce dacă poftește o astfel de viață sau dacă se va mândri cu nevoința lui și a vrut să plece, dar glasul Domnului iarăși i-a zis, ''Cercetează Antonie... și nu te înctrede numai în simțurile tale...''
Și atunci Antonie iar a mers la chelneriță și a luat-o deoparte, și a întrebat-o dacă nu cumva nu i-a ascuns ceva din viața ei... că precis mai face ceva ce nu i-a mărturisit, ci ține ascuns... și a jurat-o să spună căci e voia Domnului ca să-i spună.
Și abea atunci a mărturisit femeia că:
Are un cui în șlapii, un cui bătut în talpă la pantofii de lemn pe care îi folosește, și oridecâte ori cineva o poftește sau o batjocurește sau o ciupește sau o prinde în brațe sau de formele ei, sau o sărută, de fiecare dată ea calcă în acel cui ca să nu cadă în păcat ori în plăceri ori să se ia la discuție cu clenții...
Și atunci a recunoscut sfântul Antonie că femeia aceea avea înaintea lui Dumnezeu o mai mare nevoință ca a lui, și a plecat fericit.
Deci ceva este putred, dar nu unde credeți voi ci în Danemarca, adică în mințile nimfomane și curâioase ale unor sărmani rătăciți așa ca mine, tânărul moșul putregaiul mâncav-ar Raiul, de vii! Că doar v-am spus că eu nu-s prooroc ci un mic mare păcătos mirean păcătos din poBor, iar ceea ce știu e simplu, o parte e din ce este scris, iar o alta este dar de sus... și nu sunt un privilegiat... ci oricine caută... pe Cale... i se va da, că Domnul iubește pe orcine Astăzi aude și nu-și mai învârtoșează inima ci și-o lasă cercuită la cerbice și ceriad ca să nu i se mai învârtoșeze și ca să nu mai asculte el mereu ca boua încăpățâțânată ca uitând să se uite fără băgare de seamă exact ca un ''fericit'' vițel de aur la poarta înaltă și largă, poarta nouă... și defapt el se crede un fericit al satisfacției poftelor babilonului... că doar se știe ce înseamnă Înalta Poartă!