View Single Post
Vechi 17.07.2010, 23:31:30
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Depresia poate imbraca multe forme, insa exista si cazuri in care, oricat te-ar baga in seama si cat s-ar da peste cap ceilalti ca sa-ti faca pe plac -- nu esti tu capabil sa "primesti" si sa simti. Te inchizi in tine insuti ca intr-o inchisoare in care nimic nu-ti mai convine, nu mai ai chef de viata, nu mai ai vointa sa schimbi ceva, nu mai ai energie, totul este trist si cenusiu oricat de soare ar fi afara si oricata atentie ai primi de la apropiati. Practic nu esti o victima a mediului, ci tu esti si calaul si victima in situatia asta, iar constientizatul situatiei nu rezolva problema daca nu esti dispus sa "lupti" impotriva ta si a acestei stari de lucruri care repet, nu are nimic de a face cu ceilalti (care pot fi cei mai iubitori si atenti oameni din lume, dar de care tu continui sa ramai izolat).

Depresivul e expert in a-si atribui lui insusi vina si esecul pentru o serie de lucruri, daca da vina pe altii si se vaicareste de atitudinea lor, asta e deja alt film si spune altceva despre omul respectiv.

Nu stiu ce avea Madalina Manole si de ce suferea si ce a impins-o sa faca pasul asta, ce am vrut sa spun este ca nu intotdeauna cand avem de a face cu depresia cuiva vina este a celorlalti care n-au facut si n-au dres destul. Sunt depresivi pe care poti sa-i iubesti si sa le implinesti toate visele, si ei tot incapabili sa se bucure vor fi. Personal cred ca e forma cea mai "maligna", greu poti penetra si relationa cu ei.

De asemenea, persoana care sufera de depresie isi orienteaza agresivitatea spre sine insusi (de aceea actul sinuciderii este un act de mare agresivitate, nu e deloc un gest de mielusel).

Se poate face terapie cognitiv-comportamentala sau se pot administra antidepresive si anxiolitice, timostabilizatoare, in functie de tabloul psihopatologic.

Pentru cine e interesat de aspectul duhovnicesc al depresiei: cautati articole despre akedie si demonul de amiaza (dar fara paranoi si vrajitorii, cum ca vai mi-s mai trista, mi-a facut tzatza Floarea de la etajul 3 vraji si mi-a trimis drac, multumesc). De xemplu aici: http://logos.md/forum/showthread.php?t=549

Last edited by Jane Says; 17.07.2010 at 23:40:05.
Reply With Quote