View Single Post
Vechi 16.07.2010, 09:57:56
CalmDown CalmDown is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.07.2010
Locație: Satu-Mare, România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tia Vezi mesajul
Da,ai dreptate Jane, dar cred ca daca s-ar folosi un limbaj simplist, ar fi bine si pe intelesul tuturor; sa se explice si semnificatiile din timpul Sfintei Liturghii,de ex.: preotul iese din altar cu Evanghelia in mana, amintind de perioada cand Mantuitorul propovaduia pe pamant. sunt sigura ca f multa lume nu stie lucrurile astea. apoi sa explice ce presupune a fi un crestin ortodox, punctele de dogmatica, dar repet, pe intelesul tuturor.
Cred ca daca s-ar merge pe linia asta, ar fi OK.
Subscriu la cele ce spuneți.
Eu cred chiar că ar trebui luată o hotărâre la nivel de Patriarhie, ca la fiecare Sf. Liturghie, în cadrul predicii, preoții să fie obligați să dedice 5 minute (nu trebuie mai mult) pentru explicarea fiecărui moment liturgic. Într-o jumătate de an, sunt convins că toți enoriașii vor ști ce înseamnă cu adevărat această slujbă și că vor participa cu drag (și mult mai mult!) la sfintele slujbe. Și cred că implicarea în slujbă a credincioșilor va fi mult mai mare (de pildă, nu vor mai cânta doar preotul și corul bisericesc).
Până la o astfel de hotărâre, preoții ar trebui să se implice mai mult în educarea enoriașilor lor! Amin.

Doamne ajută!