Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Ce am scris mai sus nu e de la mine. Colegii de pe forum ar putea sa-ti confirme.
Noi avem datoria de a ne manifesta dragostea chiar si pentru sinucugasi. Domnul va hotari vesnicia fiecaruia dupa Ratiunea Sa, insa pentru rugaciunile celor in viata sigur se va strecura un mic bine in raul care va fi in adancurile iadului. Macar si un metru mai sus, mai aproape de Dumnezeu, poate inseamna mult pentru ei.
Un lucru e cert: existenta este mai buna decat inexistenta. Cat despre iad, noi NU stim ce inseamna si doar ne imaginam care va fi conditia vesnica a celor nemantuiti. Sa ne pazim insa de a ajunge acolo, departe de Hristos.
|
Nici nu m-aș fi gândit că ceea ce ați postat n-ar fi din dragoste creștinească, fie ea și pentru sinucigași. Chiar credeți că eu, vorbind împotriva sinuciderii, o judec pe Mădălina Manole? N-aș putea să o fac, nu, nicidecum. Eu am prezentat doar poziția Bisericii Ortodoxe, implicit a mea, cu privire la păcat. Lupta mea este cu păcatul și nu cu păcătosul. Sunt și eu tată, am copii. Credeți-mă, mi-e mai milă acum de copilul și de soțul ei decât de Mădălina. Ea și-a demonstrat, până la urmă, egoismul.
Dar, pentru numele lui Dumnezeu (în cazul în care chiar s-a sinucis), chiar nu vedeți că femeia aceasta nu s-a gândit la copilul ei de 1 an, s-a gândit la ea și numai și numai la marea ei suferință închipuită sau nu? Aceasta e realitatea, fraților!
Copilul n-a contat, soțul n-a contat, ceea ce lasă în urmă (familie, cele câteva sute de admiratori sinceri) n-a contat, A CONTAT DOAR EA! Eu nu o judec, s-o judece Bunul Dumnezeu cu iubire și înțelegere!
Noi nu o să putem înțelege niciodată cum pot coexista iubirea infinită cu dreptatea infinită a lui Dumnezeu! Deși, unii își arogă acest drept!
Doamne ajută!
Spunea cineva că dezbaterea (topicul) aceasta și-a împlinit menirea! Sunt de acord.
Doamne ajută!