View Single Post
Vechi 15.07.2010, 23:33:49
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Văd că scrii doar de dragul de a te contrazice. Tu ai citit ce am scris eu mai sus?

Iti dau niște citate:
Matei 26.24 "Fiul Omului merge precum este scris despre El. Vai, însă, acelui om prin care Fiul Omului se vinde! Bine era de omul acela dacă nu se năștea. "

De ce nu a fost iertat Iuda? Pentru că l-a vândut pe Hristos, SAU PENTRU CĂ ȘI-A PIERDUT NĂDEJDEA ÎN MILA LUI DUMNEZEU și s-a sinucis?

Faptul că l-a vândut pe Hristos, așa cum era profețit, la fel cum era profețită și lepădarea lui Petru, nu era de natură să îl piardă definitiv. Petru a fost iertat.
Si alte citate:

Matei 12. 31 "De aceea vă zic: Orice păcat și orice hulă se va ierta oamenilor, dar hula împotriva Duhului nu se va ierta. 32.Celui care va zice cuvânt împotriva Fiului Omului, se va ierta lui; dar celui care va zice împotriva Duhului Sfânt, nu i se va ierta lui, nici în veacul acesta, nici în cel ce va să fie."

1 Ioan 5. 16 "Dacă vede cineva pe fratele său păcătuind - păcat nu de moarte - să se roage, și Dumnezeu va da viață acelui frate, anume celor ce nu păcătuiesc de moarte. Este și păcat de moarte; nu zic să se roage pentru acela."

PĂCATELE ÎMPOTRIVA DUHULUI SFÂNT, conform predaniei ortodoxe:

1. ÎNCREDINȚAREA PREA MARE ȘI NESOCOTITĂ ÎN HARUL LUI DUMNEZEU
2. DEZNĂDEJDEA SAU NEÎNCREDEREA ÎN AJUTORUL LUI DUMNEZEU, SINUCIDEREA.
3. ÎMPOTRIVIREA FAȚĂ DE ADEVĂRUL STABILIT ȘI DOVEDIT AL RELIGIEI CREȘTINE
4. APOSTAZIA, ADICĂ LEPĂDAREA DE CREDINȚĂ

(Învățături pentru viața desăvârșită)

Aștept răspunsuri logice și argumentate biblic, deși chiar am chef să îmi pierd timpul cu dumneata, domnule Cozia.
Revin, cu acelasi comentariu, si te rog nu mai forta nota, nu mai pune tu CUVINTE IN GURA MINTUITORULUI...care a vorbit despre VINZARE nu de deznadejdea in care a cazut Iuda si care l-a facut sa-si piarda mintile( observi cuvintul cheie, MINTEA, deci NU mai judeca clar)...nu ca prin actul sinucideriia hulit impotriva Duhului Sfint..astea sunt de la tine si de la Predanie( pe care partial o respect, insa NU VINE DE LA HRISTOS ci din reziuurile pacatoseniei umane care se revarsa in apologetica de DUPA Hristos..deci NU o mai aduce ca argument)
Fie ca-ti place sau nu, este o realitate ca nu tot ce vine cu Predania este de la Duhul Sfint..hai sa fim seriosi, iar daca insisti inseamna ca lucrezi pentru BOR si-ti REAFIRMI JOBUL si POSTUL PE CARE-L ocupi, caz in care, chiar nu are rost sa mai discutam. Eu prefer sa discut cu laici care nu sunt platiti pentru a promova Predania.
Reply With Quote