Citirea Moliftelor nu face parte din slujba Sf. Maslu...Am dreptate sau nu? Raspunde te rog cu da sau nu, pt. ca nu exista gri in contextul asta. (Am pus link cu slujba Maslului...).
Ele nu sunt cuprinse in vreo carte de cult impreuna - intr-o singura presupusa `slujba` de exorcizare... Sunt independente... Moliftele se citesc de Sf. Vasile, Maslu se face in conditii pe care le stim (sper) cu totii...
Faptul ca ele sunt alaturate de anumiti duhovnici, exorcisti samd. nu ma priveste. Ia zi, Botezul se gaseste cuprins intr-o carte de cult (ca si Maslu) de altfel...? Exista un manual care explica randuiala, simbolismul, istoricul etc... ? O face asta mai putin Taina? Domnule, cred ca iti supra-estimezi cultura teologica...
Binenteles, ca in orbirea ta, imi vei zice ca trairea randuieli nu se invata din Manual si nu pot fi decat de acord... Insa eu nu vorbesc de trairea slujbei, ci de aspecte teoretice cultice, de LITURGICA - care, fie ca ii convine spiritului tau de libertinaj cultic sau nu, exista si se respecta in BOR.
Normal ca l-am numit provocator, pt. ca vroiam sa demonstrez un pct. de vedere... ca la Tanacu (unde dupa parerea sebastianei a avut loc o exorcizare) nu s-a savarsit ceea ce noi numim Taina Sf. Maslu... Poti intelege lucrul asta?
Ierarhia Bisericii Ortodoxe s-a pronuntat si te contrazice...
|