View Single Post
Vechi 14.07.2010, 16:20:09
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Pai daca tot amestecam ortodoxia cu abuzurile, si eu as fi curioasa sa stiu mai multe:

- cate dintre femeile abuzate sunt cununate religios cu sotii lor (si cu spovedania sotilor inainte)
- cate dintre femeile abuzate duc o viata ortodoxa (prin asta nu ma refer numai la supunere ci la toate celelalte pe care le presupune cat de cat o viata in Biserica) in primul rand, ca sa aiba la ce sa se intoarca acasa.

Intreb asta pentru ca am senzatia ca se induce subtil ideea ca de fapt ortodoxia te-ar indemna sa stai ca vita. Dar eu de fapt cred ca i-ar ajuta pe multi sa previna dezastrele.

Daca femeile ar deschide LARG ochii inainte de-a se marita cu vreun nenorocit (pe care hai sa fim sincere, il putem recunoaste, ca un pattern de-asta de comportament violent nu se dobandeste "peste noapte", e o chestiune de cursa lunga si e cat de cat la vedere: ii cam place alcoolul? cum se poarta cu parintii lui? cu prietenii lui? cat de generos este? cat de flexibil este? cat de posesiv este? nu e nevoie sa te culci cu un barbat ca sa observi lucrurile astea) nu s-ar ajunge la abuz in primul rand.

Eu nu dau prin asta vina pe femei, dar ar fi bine ca fiecare sa recunoasca unde a gresit pentru ca altfel risca sa dea in gropi din nou si cand scapa de un abuzator sa dea pe urma de tac'su.