View Single Post
Vechi 11.07.2010, 12:38:58
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Cristi are dreptate in ceea ce scrie despre mama si tata.
Exista situatii in care parintii sunt pe cai gresite si tocmai asta impinge copilul sa caute credinta (din disperare, din suferinta).
Nu stiu daca este chiar asa, ca se imprima copilului credinta, inca din pantecele mamei.
Nu prea cred. Credinta nu este (intotdeauna) ceva inascut. Este ceva de suflet mai degraba, si se dobandeste in timp. In plus ea trebuie si invatata, priceputa. De aceea este bine sa se faca in scoala si pe langa parohii (pentru adulti).
Daca este o mostenire genetica spre credinta, asemanatoare altor talente?
Da, unii capata acest talent si har de la nastere, altii...nu, ci capata alte talente.
Si cred ca si situatia, viata te mai impinge spre credinta, sau dimpotriva.
Multi preoti si monahi provin de la tara, din familii sarace, cu multi copii, cu multi copii morti de mici, cu probleme.
Nadejdea acestor familii sta in credinta si poate ca este chiar singura...
Cei care au alta situatie, alte posibilitati, gasesc alte nadejdi si rezolvari in viata.
Eu asa am observat.

In legatura cu dobandirea sarcinii. Este o problema f.delicata.
Exista o regula medicala:
Sarcina nu vine la apasare pe buton, de aceea trebuie sa acorzi ragaz de minimum 1 an inainte de a merge la medic (pentru cuplurile tinere) si cam de 2 ani pentru cele mai in varsta.
Pe urma exista si lucrul acesta pe care nici preotii nu-l pot explica:
De ce unora le da imediat, intr-una si fara probleme, desi nu-si doresc si se afla in situatii de nici n-ar trebui sa aibe copii (f.tineri, droguri, fara scoala si serviciu, etc.) si altora nu le da niciodata, sau numai dupa multe chinuri si tratamente, sau le si ia inapoi copilul.
Tare mi-as dori sa stiu de ce face Dumnezeu asa, sa aflu explicatia. Asa am putea sa ne gasim linistea, stiind ca uite de asta nu putem avea copii.
Eu singura mi-am dat o incercare de explicatie: o fi stiind El ca poate avea copilul probleme (sau eu): boala (genetica, etc.), sau handicap, sau eu probleme cu sarcina si atunci decide spre binele meu, ca sa nu sufar mai tarziu.
De aceea am si incetat sa ma mai rog si sa mai cer ajutor pentru copil (de mai mult timp).
Raman la pararea mea ca si medicina poate ajuta (numai daca ai bani, din pacate), sa ai copil si chiar sa eviti boli si handicapuri care ar face unui copil/om o viata de chin (daca nu chiar moartea la varste f.fragede). Dumnezeu ne-a trimis si acest ajutor...