Nu dojana, desigur..
Nici dispret.. ci spaima am simtit. Nu stiu de ce m-a ingrozit starea acelei femei si m-am gandit mult la ea.. Ca si ea statea la Liturghie, nu intrase atunci in biserica pt intaia oara.
Ma gandesc ca asa sunt si eu (ok, poate am deschis Biblia si alte carti, dar tot pe acolo) si tu (nu o lua personal) si orice crestin care nu a dobandit inca Sf. Duh!
Mircea Vulcanescu
Se poate deci ca noi, care ne zicem din gura “crestini” sa nu corespundem, prin ceea ce suntem intr-adevar, cu numele pe care ni-l dam. Si aceasta cu cele mai nevinovate intentii si chiar fara sa bagam de seama. Fiindca asa e facuta lumea, ca vorbele sa insemne anumite lucruri; si pentru ca lucrurile se schimba. Insa
vorbele raman, ne obisnuim a boteza cu acelasi nume lucruri care s-au prefacut pe nesimtite in altele. Lucrul este, de altfel, cunoscut.
Nu scrie oare in Sfanta Scriptura, la Evanghelia lui Matei, ca in ziua de apoi, in care ni se va face judecata despre tot ce am facut aici, in lume, multi vor veni si vor zice: “
Au Doamne, nu in numele Tau ne-am rugat, nu in numele Tau am scos draci, nu in numele Tau am facut minuni?” Si li se va raspunde: “Departe de mine blestematilor, caci nu va cunosc pe voi! Caci nu cel ce-mi zice mie: Doamne! Doamne! Ci cel ce face vointa Tatalui meu Carele este in ceruri!” [Mt, 7, 21-23].
Atentia noastra ar trebui orientata spre noi, nu spre raspandirea ortodoxiei pe care NU o cunoastem in duh.
Ca daca am fi ortodocsi am lumina ca niste lumanari in noapte, nu ar trebui alt "misionarism".