View Single Post
Vechi 10.07.2010, 19:23:41
SamFromUrath SamFromUrath is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.06.2010
Implicit

Interesanta opinie.Cea despre animale si lipsa sufletului lor.Omul nu prea stie exact cum e cu universul fizic, decat la un nivel superficial, iar tu afirmi ca sti cum stau lucrurile la nivel metafizic.Inseamna ca esti o persoana foarte speciala ca sa ai acces la acest nivel de cunoastere.
Si totusi formularea ta imi aduce aminte de o alta formulare, care a devenit celebra si anume decizia bisericii crestine ca afirmatiile heliocentriste ale lui Galileo Galilei ar fi niste ofense aduse lui D-zeu.Iar argumentatiile s-au bazat pe faptul ca nicaeri in biblie nu se spune ca pamantul se invarte in jurul soarelui si astfel aceasta afirmatie ar fi o erezie.

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
draga mea, inteleg dragostea ta pt animale.ce pot sa-ti spun e ca animalele nu au suflet, nu au un rai al lor.nicaieri in scrierile patristice nu am intalnit acest lucru.daca pisica aia a murit, asta e. trebuie sa te resemnezi. incearca ca dragostea ta fata de animale sa nu depaseasca dragostea fata de oameni.animalel au fost create sa fie de folos omului, iar omul are datoria sa le ingrijeasca. bioetica crestina trateaza probleme referitoare doar la om, nu si la animale.
Reply With Quote