Originile teoriei evolutionismului
Teoria evolutiei asa cum o cunoastem noi s-a numit mai intai Wallace-Darwin . Alfred Russel Wallace , un naturalist profesionist , spre deosebire de Darwin , a lansat aceeasi teorie ciudata in mijlocul junglei cand a facut un atac de febra cu convulsii . In timp de 2 ore cat a durat pierderea cunostintei acesta a avut o revelatie , "metoda modificarii specilor" . Wallace a fost un om de stiinta preocupat de ocultism , a fost un medium notoriu , si unul dintre principalii promotori ai spiritismului in epoca sa . Aceasta notorietate incomoda pentru lumea materialista l-a condamnat pe Wallace sa intre intr-un con de umbra in ciuda faptului ca l-a devansat pe Darwin .
(citatul nu-mi apartine. Preluat de pe arhiva-ortodoxa.info)
Am cautat in alte surse si am gasit ca da, era bolnav si febril cand a avut revelatia "the survival of the fittest".. etc.. idee pe care i-a transmis-o lui Darwin.
Cand se cocea teoria evolutionista era o efervescenta spiritualista in uk.. (Wallace studiase spiritismul chiar si in jungla amazoniana, iar faptul ca doar numele lui Darwin a ramas pe teoria evolutionista se explica prin credibilitatea redusa a lui Wallace datorata activitatii mediumnistice). Interesant ca si Darwin a luat parte la sedinte spiritiste.. dar nu a fost captivat.
|