View Single Post
Vechi 09.07.2010, 20:46:34
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Teoretic nu e nimic rau in raspunsul tau.
Practic insa sunt cateva mici probleme. Daca Sfintele Sinoade au hotarat anumite lucruri intr-un anume fel probabil ca stiau ele ce stiau.
Daca tu spui ca desi stii ca incalci pravilele (regulamentul) bisericii totusi tu faci ceva "pentru ca asa simti tu" atunci altul va spune foarte simplu: pai in posturi eu nu pot sta fara carne si lapte pentru ca "asa simt eu"! Am vazut femei care stau pe partea dreapta in biserica "pt ca asa simt ele". Problemele apar cand cineva te bate "pt ca asa simte el", nevasta-ta se culca cu vecinii "pt ca asa simte ea". Ai inteles aluzia sper. Mi se duce gandul la acel "Fa ce vrei! Esti liber!" al vrajmasului.
Probabil nu e mare bai ca ingenunchezi cand simti nevoia. Mai grav e daca nu ingenunchezi chiar daca nevoia exista, dupa umila mea parere.
Totusi sa promovezi mica ta "incalcare" ca si cum ar fi bine e un pic intins de par zic eu. Nu stii cine citeste si ce intelege.
PS Nu esti unica care ingenuncheaza intre Inviere si Inaltare sau la Liturghie.
Sergiu ai dreptate in exemplele tale, dar sa nu uitam de dreapta socoteala. Cand constientizezi ca totul are o limita si cand drumul pe care tu ti l-ai ales in viata este sa ajungi la asemanarea cu Dumnezeu pentru care ai fost creat, eu cred ca nu exista pericol sa cazi in vreo extrema. Depinde foarte mult in general ce este in viata ta, nu poti sa ramai blocat intr-un pacat (ma refer la om in general, nu la tine).
Si eu mai sunt convinsa ca judecatile si iconomia lui Dumnezeu nu o stie nimeni, indiferent de canoane, reguli...etc El decide in final si eu sunt convinsa ca n-am sa-mi pierd mantuirea doar pentru ca am simtit ca trebuie sa ingenunchez in timpul slujbei de Inviere (de ex).
Pr. Arsenie Papacioc are multe vorbe de mare duh iar eu aici voi reda una dintre ele: "Tipic, tipic si la inima nimic"...cred ca acum m-ai inteles.
Reply With Quote