Citat:
În prealabil postat de lore86
problema ta e una f delicata si nu vei gasi raspuns pe forum ci la un duhovnic cu experienta.
problema nu se pune a divorta sau a nu divorta.problema se pune care e solutia optima sa iesiti din criza.
stii care e cel mai mare dusman al linistii familiale?
gura cicalitoare a femeii.din ea se nasc toate certurile, toate problemele.
te rogi zilnic ptr sotul tau?dar ptr soacra?
sunt de acord ca si tu ai dreptate, treaba in casa nu se face de una singura, mai ales daca aveti si un copil, sarcinile sunt multiple.
dar nu poti schimba omul peste noapte:daca mama lui l-a format intr-un anumit fel este f greu sa incerci sa il fomezi tu altfel, mai ales daca asta presupune parasirea comoditatii.
trebuie sa il ingadui, sa il tolerezi asa cum e el, sa incerci sa ii amintesti de responsabilitatile lui dar nu intr-un mod agresiv, cicalitor ci mai bland:te rog frumos, nu vrei sa ii dai tu biberonul copilului in timp ce eu..., sau nu vrei sa iesitu un pic cu copilul afara ca sa pot eu sa..., poti, te rog sa ma ajuti la baita?, sau da tu te rog cu aspiratorul in timp ce eu spal vase.
e f important ca atunci cand il rogi sa faca ceva sa faci si tu ceva in acelasi timp, ca altfel se va simti exploatat.
nu il pune sa spele vase sau rufe, barbatii urasc lucrul asta si s-ar putea sa te refuze.
iarta-l, ingaduie-l, roaga-te mai mult ptr el, fi mai blanda cu el, caci el e sotul tau, tatal copilului tau cu care te-ai unit in fata lui Dumnezeu(sunteti cununati, nu?).
din cate imi spui nu e un om rau, ci un om care a fost crescut oferindu-se totul pe tava, in baza mentalitatii ca doar femeia trebuie sa munceasca in casa, barbatul e destul sa aduca bani in casa.
si f important(nu stiu care e situatia voastra financiara) stati singuri!fara mama, fara tata, fara soacra.intotdeauna parintii intervin in casniciile copiilor ca, deh, partenerul nu e cel mai bun, potrivit ptr copilul meu, si de aici se nasc o serie de probleme. foarte multe familii s-au despartit din cauza parintilor.
mai bine mai greu financiar dar cu liniste in casa.
sa auzim de bine,
Loredana
|
Da, suntem cununati.
Tocmai de accea am si plecat de la soacra mea, ca sa fim doar noi 2, adica 3, dar si-asa dupa fiecare vizita noi ne certam pentru ca ea zice sau face cate ceva. Am hotarat ca, de acum incolo cand mai vine sa o vada pe fetita, eu sa imi fac de lucru afara, ma duc sa ma plimb. Prefer asa decat sa avem iar discutii.
Financiar ne este greu, mai ales acum, dar....suntem doar noi.
intr-adevar, la inceput ii spuneam..."fa aia" si pe el il enerva tonul, chiar daca intentia mea nu era sa dau ordine, dar asa iesea, poate o fi si defect profesional (am avut un post de conducere), si cu subalternii mei foloseam magicul "te rog". Dar nu m-am gandit ca trebuie sa imi rog sotul sa duca gunoiul, sau sa aduca apa, ca doar face pentru familia noastra. El nu trebuie sa ma roage sa fac mancare pentru ca stiu ca trebuie sa fac. Ok, am introdus si "te rog-ul". Face, nu zic ca nu face, dar nu este cu tragere de inima, si normal ca nu iese bine. Ma abtin sa comentez "uite cum ai facut!", si mai retusez eu....dar nu pot sa fiu mereu in spatele lui.
Plus de asta, se plange mereu ca el lucreaza (in 3 schimburi), ca e obosit, ca ce stiu eu.... Bine, nu merg la lucru, dar cine are copil stie ce inseamna sa fii 24 din 24 dupa el, nu e usor.
Si, sincer, nu am incredere sa las copila singura cu el, adica e stangaci, nu se descurca cu ea, nu poate sa ii dea mancare, ea e mofturoasa, e agitata. Nu s-a implicat de la inceput si acum e greu.
Nu l-am pus niciodata sa spele rufe, desi acum cu atata tehnologie e boierie. Dar el nu stie sa bage la masina. Oare nu ar trebui sa stie? Nu, ca asta nu e treaba de barbat......
As trece peste toate astea, as avea rabdare, dar ma deranjeaza si felul lui de a se comporta in public, e foarte incapatanat, i-am astras atentia, dar...."asa ma simt eu bine"..... Si mi se pare ca incerca sa ma indeparteze de ai mei si e nerecunoscator. Chiar azi a mai facut una, ne-a ajutat cineva sa caram ceva, nici macar nu a dat noroc cu el, sau sa intrebe daca vrea un pahar cu apa, etc Acum mi-e rusine de omul ala. A primit totul de-a gata mereu, si e obisnuit sa primeasca in continuare. Cum pot sa schimb asta? Ajungem sa ne ocoleasca toata lumea.