Citat:
În prealabil postat de mirelat
interesant topic, si postarile asemenea. cred ca toti aveti dreptate! :)
Daniel, stii vorba aceea: nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.  obisnuieste-te cu ideea si mai ales cauta dreapta socoteala in ceea ce faci.
era o pilda interesanta azi pe site. printre altele, la sfarsit zicea ca vitejia fara chibzuiala nu e buna.
|
Corecta parere si adevarata !
Ori de cite ori voim sa fim mai buni decit atunci cind si unde ne porunceste Hristos nu sfirsim decit mustind de mindria ca am facut o fapta ,,buna" . Nu orice fapta pe care o savirsim noi, cu gindul ca este buna, si este cu adevarat .
Masura tuturor lucrurilor , pe care tare greu vrea sa o recunoasca valahul si si mai greu sa o traiasca ,
este buna rinduiala si dreapta socoteala . Neprocedind asa ne aduce ispititorul in halul sa nu mai stim ce caracter au faptele noastre si sa fim nevoiti sa iesim in strada si sa oprim oameni pe care sa-i intrebam ce parere au despre noi si faptele noastre noi ne mai fiind in stare sa vedem padurea de copaci !!
Si precum este ultima postarea cu dorinta de inchidere a topicului de catre autor reiese clar ceea ce prevedeam in interventia mea anterioara : multa mindrie disimulta si ascunsa in ceea ce se cheama ,,smerenia mindra" = c.c.e.d. !!