Citat:
În prealabil postat de postasul.
Niciodata, Mantuitorul nu a vorbit despre fantome (suflete nemuritoare).
|
Scriptura trebuie citita cu atentie, in DUH SFANT si in adevar... nu dupa bunul nostru plac.
Ucenicii credeau ca Hristos dupa inviere e doar suflet spiritual (duh, fantoma...), nu credeau ca a inviat in trup (trupul luat din Maica Domnului evident, insa transfigurat dupa inviere).
Hristos spune fara echivoc ca duhurile "nu au carne si oase" prin aceasta aratand ca duhurile exista!
"Și pe când vorbeau ei acestea, El a stat în mijlocul lor și le-a zis: Pace vouă.
Iar ei, înspăimântându-se și înfricoșându-se, credeau că văd duh.
Și Iisus le-a zis: De ce sunteți tulburați și pentru ce se ridică astfel de gânduri în inima voastră?
Vedeți mâinile Mele și picioarele Mele, că Eu Însumi sunt; pipăiți-Mă și vedeți, că duhul nu are carne și oase, precum Mă vedeți pe Mine că am.
Și zicând acestea, le-a arătat mâinile și picioarele Sale.
Iar ei încă necrezând de bucurie și minunându-se, El le-a zis: Aveți aici ceva de mâncare?
Iar ei i-au dat o bucată de pește fript și dintr-un fagure de miere. " Luca 24,36-42.
In Sfanta Scriptura "Duhul are mai multe sensuri, înseamnă, în primul loc, Sfântul Duh. Și puterile Sfintului Duh se numesc duhuri. Duh se numește și îngerul cel bun; duh si demonul; duh si sufletul. Sunt cazuri când si mintea se numește duh. Duh este si vântul; duh si aerul. " Sfantul Ioan Damaschin, Dogmatica, cartea I, cap XIII.