Citat:
În prealabil postat de Florin Liviu
Nedumerirea ta nu este cea mai potrivita atitudine pe care trebuie sa o ai in fata acestei minuni ! In sufletul meu a venit multa bucurie cand am citit ce spui si imi doresc sa ajung si eu sa fiu botezat in Iordan. Botezul este Sfanta Taina si nu este nici o porunca ce ar spune ca se face o singura data in viata. In vremuri trecute botezul era o taina repetata adeseori pentru crestini. Tu iti dai seama ce bucurie trebuie sa fie sa te botezi in Iordan a doua si de ce nu a treia sau a patra oara cu voia bunului Dumnezeu ? Totusi taina botezului este prima si cea mai Mare Taina a crestinatatii venind cu multa bucurie si curatare deplina de pacate ! Deci bucurie multa consider eu ca trebuie sa fie reactia fireasca ! Toate Tainele Sfinte sunt prilej de mare bucurie !
Doamne Iisuse Hristoase Fiule si Cuvantul Lui Dumnezeu, miluieste-ma !
|
Citind aceasta postare imi dau seama ca fratele care a publicat-o nu stie nimic legat de botez.
Citeste frate in dreptul canonic si bisericesc , in liturgiga speciala si si in molitfelnic si vei vedea cu ochii tai de cite ori de savirseste taina botezului si cit de atenti trebuie sa fim cu ea stiind precis daca copilul/omul a fost sau nu botezat anterior. Si dupa ce te vei documenta sa revi si sa indrepti inselarea pe care o faci ! Cine te-a invatat ca in vremuri trecute se boteza omul de cite ori avea chef ? unde ai citit asta. Si o intrebare mai intima, care este religia ta adevarata ?
Botezul la Iordan este un botez simbolic , cu un miniritual aparte si nu impieteaza cu nimic botezul de intrare in ortodoxie.