View Single Post
Vechi 05.07.2010, 01:07:04
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Viorel Vezi mesajul
Danion Vasile combate reincarnarea prin ideea ca sufletul este creat de Dumnezeu la momentul conceptiei de catre parinti, deci nu avem o pre-existenta a sufletului. Atunci, copilasii care mor imediat dupa nastere sau pana la 7 ani, devin conform dogmei ortodoxe ingerasi sau sunt mantuiti. Bun, atunci, celelalte suflete vor striga la judecata: Doamne! De ce nu ne-ai luat si pe noi de pe pamant la varsta frageda ca sa nu apucam sa ne murdarim de pacate! Nu este corect! Eu cred intr-un judecator drept si bun si in egalitatea de sanse! Deci, un Dumnezeu care ne ia de pe Pamant cand doreste El, pe unii de la varsta de 1 ora, pe altii la 90 de ani, harsaiti de pacate, cum ne poate judeca pe toti la fel? In plus, un suflet care a trait doar 1 ora pe pamant cum poate deveni inger? Ce teste a trecut? Ce ispite a infruntat? Ce pocainta a facut?
N-ai tu grija ce pocainta are un prunc!
Dumnezeu ne mantuieste, nu noi prin puterile noastre.

In plus, invatatura bisericii spune clar ca sunt mantuiti cei BOTEZATI!
De aceea parintii care nu se ingrijesc de botezul copilului (iar copilul moare nebotezat) cad sub canonul ucigasului de oameni.. eu asa stiu, corectati-ma daca gresesc.
Reply With Quote