În prealabil postat de antoradoi
Sigur ca poti "negocia" daca duhovnicul tau (sau al oricaruia dintre noi) este mai putin "elastic"...
Ma bucur sa descopar ,in ultima vreme,ca chiar preoti care pina mai dauna-zi erau un pic mai "zgirciti" in a permite ucenicilor lor IMPARTASIREA,pt diverse motive,sint acum ,oarecum mai permisivi.Chiar duminica trecuta,la CUVINTUL de FOLOS,tinut la sfirsitul Sf Liturghii,un preot pe care il stiam a fi oarecum "rigid",in a permite IMPARTASIREA deasa,a povatuit credinciosii sa faca ACEASTA cit mai des si chiar la fiecare SF LITURGHIE...Personal n-am avut prea mari probleme caci m-a binecuvintat Dumnezeu cu duhovnic cu inima larga,insa ma durea sufletul sa vad amici de-ai mei,cunostinte ,care abia daca se impartaseau de Paste si /sau de Craciun.Unii erau extrem de bolnavi,si nu se impartaseau,ca vezi Doamne,n-a venit inca Pastele.Adica faci 3 dialize pe saptamina,sau faci Insulina,sau mai stiu-eu-ce necaz ai ,incerci ,te straduiesti ,sa faci si tu fapte de crestin,dupa putere,mergi la Sf Liturghie,Domnul Hristos te invita la CINA (caci ti-a pregatit BUCATE ALESE)si tu refuzi sa CINEZI? Pai cum se simte GAZDA,daca tu nu maninci,cind tocmai ti-a pregatit cea mai DELICIOSA PRAJITURA?...am scris asa ,nu din lipsa de respect pt Sfinta Impartasanie,ci doar ca un aspect,cam cum gindesc eu.Preotul zice asa :"cu FRICA de Dumnezeu,cu CREDINTA si cu Dragoste,sa va apropiati! Iar eu cred ca daca te impartasesti cu oarecare nevrednicie azi,miine te vei impartasi cu mai putina si poimiine si cu mai putina ,si uite-asa ,pina la urma izbindim,si vine ziua cind o vom face si noi :CU VREDNICIE!
|