Fostul meu duhovnic (Dumnezeu sa-l ierte), ca preot, savarsea Taina Sfantului Maslu, unde veneau foarte multi suferinzi de diferite neputinte trupesti. Unii parinti isi aduceau copiii posedati, sau unele rude isi aduceau fratii si prietenii, deasemenea posedati. Am participat de multe ori si am fost martor la manifestarile diavolului din sarmanii oameni. Este infiorator! Sfantul Maslu este o slujba de vindecare trupeasca mai ales si de alungare a demonilor din oameni. Cuvantul "exorcizare" pentru mine nu cuprinde intelesul acestei lucrari ce se savarseste cu puterea lui Dumnezeu prin preotii ortodocsi, si din mai multe pricini. Intai ca este folosit intr-un limbaj strain de ortodoxie, folosit mai mult in mass-media si "biserica" catolica. Doi, pentru ca doreste sa introduca o imagine deformata a acestei lucrari ca fiind un "ritual" si de aici anularea uneia dintre cele sapte sfinte Taine ale Bisericii Ortodoxe. Sfantul Maslu este o slujba si inca una neaparat trebuincioasa credinciosului de rand, vindecatoare si de alte neputinte trupesti. Trei, Sfantul Maslu exista exclusiv in Biserica Ortodoxa, singura sa dea sanatate trupeasca si sufleteasca credinciosilor sai. Restul sunt mituri propagate in filmele ce vaneaza succesul de casa si pe putin-credinciosii acestui veac.
Alungarea demonilor a fost o practica fireasca in Biserica Ortodoxa si sper sa avem pana la sfarsitul acestui veac pagan, preoti curajosi si cu har de la Dumnezeu care sa ne oblojeasca si racoreasca ranile trupesti si sufletesti.
Am avut si o inregistrare cutremuratoare facuta la Sfantul Maslu cu duhovnicul meu, cu ceva ani in urma, in care diavolul a marturisit multe din felul cum lupta pe oameni si ce inclestare si lupta se da in cer si pe pamant pentru mantuirea noastra. Nu mai am inregistrarea, dar am apucat sa o dau altor doua persoane si sper ca odata sa o pot pune pe net, spre marturie si altora care cauta raspunsuri si mai ales "dovezi". Desigur ca nu va ajuta pe neamul cel razvratit care vrea "semne" ca sa creada, caci si de se va scula cineva din morti, ochii acelora tot inchisi vor ramane. Dar poate fi de folos spre scuturarea crestinilor adormiti si spre indemn sa nu se lase doborati in lupta cu rautatile si ispitele acestei lumi.
Liviu
|