da!
Cine oare mai crede astazi in zei ,cand,crestinismul,aceasta religie grandioasa, a fixat orizontul inalt al devenirii asimptotice a omului ?!
Zeii sunt ceva perimat,ceva ce trebuie lasat in urma ca niste relicve istorice si folosit conceptual numai metaforic, asa cum am facut eu,referitor la acest "sport rege ",iubit de extrem de multi oameni,de pe intreg globul,printre care si multi crestini !
De ce jocul, nu poate fi creatia lui Dumnezeu? De ce sa valorizam joaca oamenilor negativ ?
Jocul si joaca, nu sunt razboi armat,cu morti si raniti mai oameni !
Dincolo de munca si alte preocupari umane, jocul si joaca a ocupat si stimulat din cele mai vechi timpuri un segment de umanitate !
Ce e mai frumos decat jocul unei echipe, decat colaborarea fateasca intre membri spre rezultatul comun ?
Ce e mai frumos decat faire-play-ul, de a intinde mana adversarului,si a recunoaste la sfarsit de meci ca a fost mai bun,sau a avut mai multa sansa ?
Ce e mai frumos decat a incerca sa te perfectionezi,pentru a oferi un spectacol prin jocul tau,si al echipei,miilor de spectatori ?!
Si asa cum am mai zis, si anterior, ca si concentrat de viata reala, fotbalul ,acest sport minunat, are si valente filosofice,simuland la perfectiune viata reala,cu toate meandrele si incurcaturile fazelor sale !
Dovada ca nu e putin lucru cu acest sport,stau miliardele de fani de pe mapamond !
De ce noi sa-l ignoram,cand miliarde de oameni il apreciaza ?
Am exclus orice forma de fanatism,care desigur, ca e amestecatura diavolului !
Fotbalul trebuie privit cu detasate, pur estetic, ca si o joaca,menita sa aduca bucurie si spirit de faire-play ,nu incrancenare !
|