View Single Post
Vechi 01.07.2010, 14:03:21
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Când Domnul a predat această taină ucenicilor Său, nu a dat-o ca un sfat, ca adică să mănânce Trupul Meu cine vrea și să bea Sângele Meu cine vrea, așa cum a zis că “cine vrea să vină după Mine” și “dacă vrei să fii desăvârșit”, ci a zis poruncitor: “Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu și Beți dintru acesta Toți, acesta este Sângele Meu”; adică neapărat trebue să mâncați Trupul Meu și neapărat trebue să beți Sângele Meu. Si iarăși zice: “Acosta să o face întru pomenirea Mea” (Luca 22,19). Adică, această taină pe care Ei v-o predau, să o săvârșiți nu numai odată, de două sau de trei ori (precum tâlcuește Sf. Ioan Gură de Aur) ci zilnic, întru pomenirea patimilor mele. A morții și a întregei Mele rânduieli.
Iată deci să și aceste cuvinte ale Domnului recomandă limpede cele două lucruri necesare Sfintei Impărtășiri: neapărata ei săvârșire și săvârșirea adeseori. Adică nu numai să ne împărtășim, ci să ne împărtășim și des. De unde înțelegem că drept credinciosul, în orice stare socială s-ar afla, este îndatorat și trebue negreșit să primească și să păzească aceste porunci stăpânești.
Reply With Quote