Iti multumesc din suflet pt sprijinul acordat prin postarea ta.Asta era si ideea:sa schimbam opnii,sa analizam ce au spus cei mai luminati,sa intelegem si sa aplicam si noi pt ca simpla teorie fara practica nu inseamna decat desertaciune si atat.Am citit cu mare atentie ,,Sfântul Nicolae Velimirovici: Predică la EVANGHELIA DESPRE BIRUINȚA ASUPRA ISPITEI (Matei 4:1-11)" Nu pot decat sa ma inclin in fata Sf.Nicolae Velimirovici, pt ca nici eu (si cred ca nici Cristian Badilita)nu intentionam sa ne comparam cu talcuirile pline de intelepciune ale unui sfant.Am mai citit si alte talcuiri ale Sf Nicolae Velimirovici si iti las mai jos una dintre ele care m-a impresionat si o recitesc cat mai des
http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...ici-88522.html
Cristian Badilita trebuie citit in ,,cheia"potrivita.Adica ca un sprijin alaturi de Sfintii Parinti dar fara intentia de a-i contrazice sau concura.Cartea sa este extrem de buna pt cunoscatorii de greaca veche,care avand textul la dispozitie pot aprofunda studiul alaturi de o indrumare pe masura.Exista diferente intre un cercetator si un Sfant Parinte si tocmai de aceea am spus ca aceea analiza trebuie completata mai ales cu studii patristice pt a avea imaginea de ansamblu.Ce am postat este de fapt o invitatie la a se aprofunda prin studiu cele spuse si mai ales pt a intelege cat mai bine extraordinarul exemplu al Mantuitorului si de a-l urma cum putem dar mereu cu sprijinul Sau.