Citat:
În prealabil postat de Eugen7
hadronii sunt particule (de materie) compozite formate din quarci (care sunt particule elementare, fermioni). exista doua tipuri de hadroni: barionii si mezonii. cei mai cunoscuti barioni sunt protonii si neutronii.
Ca sa putem continua discuta, mai intai trebuie sa te pui la curent cu Fizica cuantica...
|
Ai putea sa scrii totusi la subiect? Eu iti spun ca la LHC se ciocnesc protoni, tu imi spui despre hadroni, dupa care imi spui ca nu stiu cuantica. Nu stii cu cine vorbesti. Genul asta de conversatie il poti practica cu vsovi, nu cu mine! N-oi eu expert in Cuantica dar macar nu discut de principiul de excluziune pentru energie. Uite cine s-a gasit sa-mi testeze mie cunostintele de Cuantica!
Citat:
Pricipiul de excluziune (descoperit de fizicialul austiac Wolfgang Pauli) se aplica tuturor pariticulelor de materie (fermioni).
Intrebarea cu energia este foarte bine pusa, intrucat testeaza cunostintele tale de fizica, caci asta era scopul.
|
Logica fiind care?
Citat:
Iti voi adresa o intrebare mult mai usoara: Pricipiul de excluziune se aplica hadronilor sau nu?
|
"Hadronilor" pur si simplu, nu. Unor da, altora ba. Repet, intrebarea este extre de prost pusa. Oricum ma astept la inca o lectie de fizica generala. Sa fie despre particulele alfa de data asta?