View Single Post
Vechi 30.06.2010, 17:04:55
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
La ce intrebari pui, nu ma mir ca te-ai lamurit ce cunostinte am eu in materie de fizica. Eu iti spun ca se ciocnesc protoni, tu imi spui ca se ciocnesc hadroni pe care ii traduci "particule".
hadronii sunt particule (de materie) compozite formate din quarci (care sunt particule elementare, fermioni). exista doua tipuri de hadroni: barionii si mezonii. cei mai cunoscuti barioni sunt protonii si neutronii.
Ca sa putem continua discuta, mai intai trebuie sa te pui la curent cu Fizica cuantica...

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
A doua intrebare este pusa atat de prost incat pot doar sa speculez ce ai vrut sa intrebi. Nu de alta, dar s-ar putea sa te dezamageasca si raspunsul asta :). Principiul lui Pauli se aplica fermionilor. Energia nu e nici fermion nici bozon. Asadar, singurul raspuns pe care pot sa-l dau este ca intrebarea este extrem de prost pusa.
Pricipiul de excluziune (descoperit de fizicialul austiac Wolfgang Pauli) se aplica tuturor pariticulelor de materie (fermioni).

Intrebarea cu energia este foarte bine pusa, intrucat testeaza cunostintele tale de fizica, caci asta era scopul.

Iti voi adresa o intrebare mult mai usoara: Pricipiul de excluziune se aplica hadronilor sau nu?
Reply With Quote