View Single Post
Vechi 30.06.2010, 12:58:27
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
ei nu.... cum sa nu se ciocneasca hadroni (materie nu energie) :D
pai cum "sparg" ei protonul si quarcii din care sunt formati pentru a gasi "particula lui Dumnezeu" (cea care da masa materiei)? si de ce s-au chinuit atata pentru a construi ditamai acceleratorul de particule? apropo, insasi numele "accelerator de particule" (Large hadron collider) subliniaza fara echivoc ca este vorba de ciocniri (coliziuni).

ai2, sincer m-am cam lamurit care sunt cunostintele tale in materie de fizica. studiaza mai atent si cu mai mult interes ca sa intelegi...

(Nu am primit raspunsul la a doua intrebare... iar daca tu numesti asta raspuns la prima intrebare, pot spune ca sunt profund dezamagit.)
La ce intrebari pui, nu ma mir ca te-ai lamurit ce cunostinte am eu in materie de fizica. Eu iti spun ca se ciocnesc protoni, tu imi spui ca se ciocnesc hadroni pe care ii traduci "particule". Si imi mai si explici ca o sa fie ciocniri desi eu nu am contestat asta. Sa ne lamurim, la LHC se vor ciocni protoni si nuclee de plumb. Altceva putin probabil, dar nu exclus. Ideea mea era ca nu masa protonilor conteaza, ci energia acestora. Nu stiu de ce ai inteles ca se ciocneste energie.

A doua intrebare este pusa atat de prost incat pot doar sa speculez ce ai vrut sa intrebi. Nu de alta, dar s-ar putea sa te dezamageasca si raspunsul asta :). Principiul lui Pauli se aplica fermionilor. Energia nu e nici fermion nici bozon. Asadar, singurul raspuns pe care pot sa-l dau este ca intrebarea este extrem de prost pusa.
Reply With Quote