iosif: Eu cred ca ory a pus punctul pe I atunci cand a spus ca In interiorul nostru sta adevarul care ne determina sa adoptam o cale sau alta..
Ce sa inteleg eu aici, ca lupta noastra nu mai e impotriva duhurilor, ci a oamenilor?
Din cate am citit Adevarul este Dumnezeu. Sa fie oare in noi adevarul? Sau abia cand primi Sfantul Duh descoperim adevarul? Nu toti avem Sfantul Duh, caci nu vine in vase murdare. Trebuie lupta serioasa dusa cu noi in“sine, pentru a ne curati in vederea primirii Duhului Sfant. Sa ne amintim de crestinii, care dupa primirea Sfantului Duh erau gata sa-si dea viata pentru credinta...iar noi ne speriem si de un gandac mai mare, dapai de moarte.
De la a trai relatia cu Dumnezeu in inima si pana la a astepta ca toata omenirea sa se mantuiasca, toti de-avalma, fara efort, punand singuri conditiile, e cale lunga.
Il citez aici pe Sf. Ioan Gura de Aur, care fiind intrebat :"Dar ce noi nu ne vom mantui? Numai calugarii cei din munti?", acesta a raspunscu multa ironie duhovniceasca: "Dar cine a zis ca toti se vor mantui?"
Eu stiu ca Iisus Hristos este Calea. Se vede insa ca unii fac uz de liberul arbitru si aleg intre "o cale sau alta". Sa nu uitam ca trebuie sa iubim pe aproapele nostru, in acest caz sufletul nostru.
|