View Single Post
Vechi 29.06.2010, 21:07:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Chestiunea cipurilor o cunosc amanuntit de la parintele Gabriel Nicu, nu de la parintele Iustin.
Interesant, n-am auzit de numele lui in toata povestea asta.

Citat:
Crestinii parintelui Gabriel Nicu au fost de partea adevarului, nu de partea parintelui Iustin.
"Crestinii parintelui Gabriel Nicu" - asta n-am inteles-o.
Cine ar fi astia? Ca n-am auzit nimic de par. G.N. in toata chestiunea asta ci doar parintele Iustin in sus, parintele Iustin in jos, a facut, a dres, daca el a zis, atunci trebuie sa fie litera de lege pentru toata suflarea crestina.

Citat:
Chiar parintele Gabriel ne-a avertizat sa fim prudenti atunci cand parintele Iustin va gresi.
Cand va gresi in privinta cipurilor sau in privinta propriei persoane (a par. Nicu) incercand astfel sa se puna la adapost, sau..a fost o "profetie" asa la plezneala ca deh, sigur va gresi si par. Iustin candva..

Citat:
Personal consider ca infailibilitatea nu este specifica Ortodoxiei. Oricine poate gresi intr-un anumit moment.
Ma bucur ca ai inteles cat de cat asta, intr-un final..

Citat:
Important este sa fie dispus sa-si vada greseala si sa se corecteze. A-i atribui parintelui Iustin aceasta calitate este un pas important spre catolicism.
Pai acum ceva vreme nu parea sa te deranjeze acest pas spre catolicism..

Citat:
In problema cipurilor mai multi duhovnici si-au unit glasurile.
...toti infailibili fiind?
Na ca povestea se repeta..

Citat:
In ce priveste mesajul parintelui Iustin privitor la parintele Gabriel Nicu, aici nu se intampla acelasi lucru. Duhovnici si pustnici importanti observa situatia jenanta care s-a creat si ne sfatuiesc sa avem rabdare, caci timpul le va rezolva pe toate.
Deci rabdare, dar nu-l contrazic pe par. Iustin.
Sigur, rabdarea e solutia la toate.
Reply With Quote