Citat:
În prealabil postat de antoniap
Chestiunea cipurilor o cunosc amanuntit de la parintele Gabriel Nicu, nu de la parintele Iustin.
|
Interesant, n-am auzit de numele lui in toata povestea asta.
Citat:
Crestinii parintelui Gabriel Nicu au fost de partea adevarului, nu de partea parintelui Iustin.
|
"Crestinii parintelui Gabriel Nicu" - asta n-am inteles-o.
Cine ar fi astia? Ca n-am auzit nimic de par. G.N. in toata chestiunea asta ci doar parintele Iustin in sus, parintele Iustin in jos, a facut, a dres, daca el a zis, atunci trebuie sa fie litera de lege pentru toata suflarea crestina.
Citat:
Chiar parintele Gabriel ne-a avertizat sa fim prudenti atunci cand parintele Iustin va gresi.
|
Cand va gresi in privinta cipurilor sau in privinta propriei persoane (a par. Nicu) incercand astfel sa se puna la adapost, sau..a fost o "profetie" asa la plezneala ca deh, sigur va gresi si par. Iustin candva..
Citat:
Personal consider ca infailibilitatea nu este specifica Ortodoxiei. Oricine poate gresi intr-un anumit moment.
|
Ma bucur ca ai inteles cat de cat asta, intr-un final..
Citat:
Important este sa fie dispus sa-si vada greseala si sa se corecteze. A-i atribui parintelui Iustin aceasta calitate este un pas important spre catolicism.
|
Pai acum ceva vreme nu parea sa te deranjeze acest pas spre catolicism..
Citat:
In problema cipurilor mai multi duhovnici si-au unit glasurile.
|
...toti infailibili fiind?
Na ca povestea se repeta..
Citat:
In ce priveste mesajul parintelui Iustin privitor la parintele Gabriel Nicu, aici nu se intampla acelasi lucru. Duhovnici si pustnici importanti observa situatia jenanta care s-a creat si ne sfatuiesc sa avem rabdare, caci timpul le va rezolva pe toate.
|
Deci rabdare, dar nu-l contrazic pe par. Iustin.
Sigur, rabdarea e solutia la toate.