Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Mea culpa, m-am inselat din cauza acelui 21. E binestiut ca femeile isi mascheaza varsta. :P
|
Mi-am trecut varsta in profil de la inscrierea pe forum.
Citat:
Pai unde am zis ca fara pocainta? Pocainta trebuie oricand si tot timpul, dar e mereu altfel pentru fiecare om in parte, am zis asta. Nu e o singura metoda batuta in cuie care trebuie aplicata de toti. Tu ai crucea pe care o duci zilnic - asta e parte din pocainta ta! Parerea de rau, "cainta" - cum zice duhovnicul meu - astea se cer. Nu toti pot sa se bata cu capul de parchet in fiecare seara sau sa citeasca acatiste si canoane dimineata si seara - caci asa ii smintesc pe necredinciosii din familie si ii indeparteaza de la crestinismul adevarat care se traieste cu inima. Rugaciunea de peste zi si atentia treaza cred ca sunt potrivite pentru viata noastra cotidiana.
Cum fara lepadare de patimi? De unde le scoti, Ana?!
Iarasi, cum fara posturi? Am specificat clar: trebuie tinute posturile de peste an randuite de biserica.
|
Uite aici:
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Daca nici macar Sfantul Apostol Pavel nu stabileste cu exactitate anumite zile de abstinenta, atunci de unde si pana unde Parintele Cleopa sau Matei Basarab hotarasc asa ceva pentru cei casatoriti?! Au trait calugarii in lume, au avut ei neveste ca apoi sa ajunga la concluzia asta?... In NT scrie clar ca numai si numai sotii cad de comun acord sa se opreasca pentru o vreme - dupa cum cred ei de cuviinta. Cei care tintesc desavarsirea, n-au decat sa traiasca in casatorie alba, este hotararea lor particulara.
Eu sunt de acord ca Duminica este ziua Domnului si ca trebuie respectata ca atare. Dar nu ma poate obliga nimeni in rest sa fac abstinenta in posturile randuite de Biserica. Este ridicol - si insusi protopopul de Timisoara sustine acelasi lucru.
Cat despre postul de o saptamana inainte de impartasanie si trei zile dupa aceea, este iarasi o enormitate care nu este conforma cu Sfanta Traditie si cu Sfintele Canoane ortodoxe. Daca ar fi asa, atunci preotii ar trebui sa tina post in continuu sau sa nu se impartaseasca la fiecare Liturghie - ceea ce e absurd.
|
Destul de clar, nu? Fara abstinenta, spui tu.
"Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum împărăția cerurilor se ia prin străduință și cei ce se silesc pun mâna pe ea. "
Pai cum fara asceza?
Citat:
Noi aici vorbim de crestinii traitori ai credintei, nu de ortodocsii care merg numai la Inviere sa ia lumina pentru ca asa face lumea.
|
Cunosc personal un singur crestin traitor cu viata impecabila.
Si el este oprit de la Impartasanie pt trei ani (cred ca mai are de asteptat un an). :)
Eu nu ma consider crestina traitoare, nu inca. Ma mai straduiesc.
Citat:
Pentru mine, intregul an este timp de pocainta, nu numai posturile. De aceea vad perioadele de post ca timp de curatenie a templului Lui Dumnezeu. Care e diferenta atunci cand nu mai mananci de post, te apuci sa te indopi crestineste cu carne? :))
|
Nu sunt amatoare de carne.. si multi nu sunt, crestini sau nu. Nu mi se pare un merit.