Citat:
În prealabil postat de suflet si inima si constiinta
Eu va multumesc foarte mult pentru aceste vorbe !Numai ca problema nu este chiar asa de simpla, deoarece este foarte greu de conversat cu mama prietenului meu. Mai mult el nu mai vorbeste cu ea de cativa ani ( am incercat eu sa-l conving macar sa n-o sfideze), insa ea este cea care l-a indepartat atat pe el , cat si pe restul familiei.Nu s-a intamplat insa ca prietenul meu sa o bata(Fereasca Dumnezeu), caci firea lui este blanda, si nici sa ii arunce vorbe urate. In schimb, a preferat sa se indeparteze.
Ii dai un deget, iti ia toata mana si te mai si injoseste...asta am simtit-o eu pe pielea mea care nu am incercat decat sa o ajut. Imi spune ca ma accepta asa cum sunt eu , ca ma apreciaza,dar cand imi spun punctul de vedere , si nu este in concordanta cu al ei, imi arunca vorba ca: Ce ?Nu esti nici prima nici ultima femeie!, numai ca pe fiul ei nu l-a consultat sa vada daca intr-adevar asa gandeste si nici nu il antreneaza in discutie. Ma atrage pe mine deoparte...(lasitate din partea ei, asta s-a intamplat ultima data cand am vizitat-o, insa in felul asta m-a invatat importanta diplomatiei : eu nu trebuie sa mai accept astfel de discutii fara a fi si prietenul meu de fata)
|
Din pacate este o mama mai putin intelegatoare care incearca sa conduca viata fiului ei

si imi pare foarte rau ca asta este realitatea.
E foarte bine ca in discutiile pe care la ai cu ea sa fie si prietenul tau de fata, orice ai de spus sa stie si el ca sa nu intri in bucluc gen tu spui una si ea sustine alta.
Ce sa zic? Eu cred ca tebuie sa discutati amandoi cu duhovnicul vostru si sa cereti binecuvantare pentru un canon pe care sa il faceti impreuna! Puteti cere Psaltirea, Acatistul Domnului Iisus Hristos, Acatistul Duhului Sfant, Acatistul Bunei Vestiri, Al Acoperamantului Maicii Domnului etc Sunt foarte multe care imi vin acum in minte dar nu trebuie sa le citesti pe toate ci alegi dupa sufletul tau si cu binecuvantarea preotului duhovnic ai sa vezi ca va fi bine! Si sigur ca inn rugaciunile pe care le faceti o pomeniti si pe ea...