View Single Post
Vechi 28.06.2010, 15:16:27
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de suflet si inima si constiinta Vezi mesajul
Buna ziua!

Bun subiect! Am si eu o intrebare la aceasta tema.
Trebuie ascultat de parinti atunci cand ei pretind ca baiatul lor sa ramana in casa dupa ce se va casatori , asta in conditiile in care cei doi tineri doresc sa-si intemeieze o familie in propriul lor camin? In cazul acesta nu ne indeamna la pacat, dar se incalca altceva : nu ne este respectata dorinta de a ne cladi o familie in viziunea noastra si de a fi deplin fericiti.
De asemenea, ma intreb cam ce vina ar avea un copil daca mama il blestema?(insa fara a avea motive strasnice, ci doar din pricina unor probleme ale ei ) Nu cumva ea il indeparteaza?Parintii trebuiesc ascultati , dar cand mama este mai necuviincioasa(in special scandal), ce este de facut? Din cate stiu , blestemul de mama se leaga.Doamne fereste!Dar daca copilul este nevinovat, Dumnezeu permite asa ceva?Ca copilul sa indure o viata intreaga greutatile unui blestem? Imi cer scuze ca v-am impovarat gandurile , dar aceste intrebari ma macina.Va multumesc!

Draga mea,

In ceea ce priveste dorinta parintilor as putea spune ca se da dovada de egoism si se incalca dreptul vostru la libertate. Trebuie sa explicati foarte frumos cum stau lucrurile si fara suparare. Mama care ar trebui sa aiba inima de mama ar intelege fara probleme!

Din cate stiu, blestemul se prinde atunci cand este "indreptatit"; ex fiul o bate pe mama si mama la durere il blesteama sa fie batut si el de fii lui ca sa vada cum e; am dat un exemplu, sigur ca este de dorit ca aceste blesteme sa nu existe pentru ca sunt vatamatoare de ambele parti. Cand blestemul este fara temei se intoarce asupra celui care il rosteste! Repet, e mai bine de milioane de ori ca aceste blesteme sa nu existe!
Explicati-i mamei ca ar trebui sa se bucure de fericirea voastra ca a blestema fiul nu e bine nici pentru ea; sa nu creada cumva ca astfel se va rezolva problema si va decide sa locuiasca impreuna cu ea.
Promite-ti-i ca nu e un capat de lume, ca o vizitati, ca o ajutati, etc. dar sa va respecte acest drept mai ales daca aveti o locuinta.

E bine sa discutati cu duhovnicul ei, si daca nu are un duhovnic mergeti si discutati cu preotul din parohie sau un preot care o cunoaste, trebuie sa cunoasca macar un preot, sigur isi va schimba opinia dupa ce va discuta cu un preot si va afla implicatiile blestemului!

Si e bine foarte sa aveti un pomelnic la Psaltire intr-o manastire!

Doamne ajuta!
Reply With Quote