Citat:
În prealabil postat de Jane Says
Dumnezeu a facut asa:
1. In primul rand, a auzit strigare impotriva Sodomei si Gomorei si a zis ca va merge sa cerceteze (nu i-a nimicit din prima, fara cercetare directa).
2. A demonstrat cata mila are cand, in urma intrebarilor lui Avram, a dezvaluit ca, de ar gasi fie si numai 10 drepti in acele cetati, le va cruta.
3. A mers la fata locului unde ce a vazut: oamenii erau intr-un asemenea hal de decadere morala irecuperabila incat au avut ganduri urate inclusiv cu cei Doi Ingeri in timp ce ii vedeau. Ce ar fi fost pentru oricine altcineva o experienta sufleteasca cutremuratoare (Avram, cand ii vazuse, se inchinase, si mai sunt si alte relatati in care oamenii, aflandu-se deodata in prezenta ingerilor, aveau aceeasi reactie de spaima si evlavie) pentru acestia nu deschidea decat noi perspective de desfrau.
Bonus track: nu erau 10 drepti in toata cetatea.
4. Chiar si asa, chiar si nimicind acele cetati, Iisus Hristos a spus mii de ani mai tarziu ca Sodomei si Gomorei, in Ziua Judecatii, le va fi mai usor decat cetatilor Capernaum si Betsaida, care au fost cercetate de Dumnezeu si nu L-au recunoscut.
(Asta cam anuleaza faza cu preotii evrei care au facut si care au dres, pentru ca asta le suna fix lor si ca sa fiu sincera, cand am citit in NT, mi-a sunat fix mie)
Eu din evenimentul Sodoma-Gomora (punctele de mai sus) nu vad decat marea mila a lui Dumnezeu, Care nu a judecat pripit si care ar fi fost dispus si pentru 10 drepti sa lase acele cetati sa existe in continuare.
|
Din discutia cu Avram rezulta ca Dumnezeu voia sa nimiceasca orasele din prima.
Plus ca Avram apare ca fiind mult mai milos.
"Dumnezeu a demonstrat mila" ... faptul ca cineva da dovada de mila nu inseamna ca ca are vreo urma de iubire.
Avram a vazut ca erau ingeri dar ceilaltii nu. Bun, aveau ochii sufletului acoperiti. Dar NU au vazut ca sunt ingeri ... adica nu au avut ganduri necurate cu ingeri, ci cu strinii din casa lui Lot.
Nu amesteca NT cu VT.