Citat:
În prealabil postat de dianadi
Te inteleg si intr-o oarecare masura iti dau dreptate si inteleg de unde iti vine supararea. La fel de indignata ma fost si eu si ce am facut?am mers la alta biserica si la alta,pana am gasit ce am cautat. Si am gasit. Nu una ci mai multe. Am gasit o biserica unde nu vad bani nicaieri...doar la sfarsitul slujbei apare o cutie,cutia milei in care oamenii pun bani acolo. Si parintele a spus doar o singura data ca are nevoie de banii din cutia aia pt a plati chiria bisericii{1200lire pe luna}. Si asta nu e singura biserica care o stiu asa. In tara stiu cel putin 3 biserici in jurul orasului unde am crescut unde preotii nu pretind bani pt nimic...dai pomelni pt 40 zile ...1 an fara nici un leu{dar cand ai bani si stii ca banii aia provin din mila lui Dumnezeu pe care si-a revarsat-o asupra noastra nu te lasa inima sa nu dai nimic si atunci pui suma corespunzatoare cat crezi u ca se da pt un pomelnic in cutia milei}.
|
Dar despre neinformarea oamenilor asupra nenorocirilor care se intampla? Despre faptul ca in nici o biserica sau manastire nu se spune nimic despre ce am scris la inceputul mesajului, ce zici? Imi amintesc ca acum 2 ani, cand a venit popa sa sfinteasca casa, zice el, m-a intrebat daca am si pentru biserica sa dau ceva. Si cand l-am intrebat daca e slujitorul Domnului sau angajat la S.C. Biserica S.R.L. a iesit bombanind. Pai daca biserica e saraca, atunci oamenii de rand cum sunt? Si apoi, stiam ca biserica e scutita de impozite. sunt o gramada de site-uri unde se spune despre asta.