View Single Post
Vechi 24.06.2010, 22:58:21
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Sophia, eu cred ca in alegoria / analogia din postarea lui Mihnea, Tatal e Hristos (cel care a plecat dintre noi in chip lumesc) iar Biserica este Mama, cea pe mana careia am fost lasati noi, credinciosii. Este misiunea ei sa ne indrume pe noi pe calea aratata de catre Tatal (Iisus Hristos).

De postit, iti va spune duhovnicul cum s-o faci. Daca ai probleme de sanatate, i le spui lui si te va indruma in consecinta. Sa nu te intereseze cum procedeaza altii sau cum spun ca procedeaza. Mantuirea este personala; exista linii diriguitoare insa noi fiind neputinciosi, ii avem pe duhovnici care ne pot lamuri.
Stiu ca nu stai in Romania si ca nu ai biserica ortodoxa la fiece colt de strada, insa in materie de sfaturi, poti aborda si un preot ortodox grec sau rus, banuiesc ca aveti o limba comuna in care va puteti intelege. Si-ti poti alege si duhovnic dintre acestia. Fireste ca nu exclud un preot roman, daca ai o asemenea parohie in zona.

De ce spui ca Biserica nu te ajuta? Ce ti-ai dori sa faci in cadrul acesteia si ti se refuza? Citisem la un moment dat ca doreai sa faci cateheza.. deh, daca nu e posibil, mergi si hraneste un sarac, fa o prajitura pentru o familie nevoiasa, cauta un azil de batrani uitati de lume si tine-le companie, scoate-i la aer, iti vor fi mai mult decat recunoscatori! Si acesta tot ajutor pentru aproapele intru Hristos este!
Daca te fixezi numai pe anumite atributiuni pe care doresti sa le ai in cadrul bisericii si esti mereu refuzata, n-o vei scoate la nici un liman: te vei amari in continuare, vei prinde ranchiuna si vei pierde din vedere faptul ca mai sunt si alte feluri in care iti poti ajuta semenii.

Doamne ajuta!