Subiect: femeia necurata
View Single Post
Vechi 24.06.2010, 22:38:28
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Sophia, iti voi scrie aici ceea ce am citit chiar azi din cartea lui Danion Vasile, "Underground, despre problemele tinerilor".

"Noi, cand ne ducem la duhovnic, cautam sa ne vorbeasca Hristos prin duhovnic, anuland personalitatea duhovnicului, transformandu-l pe duhovnic intr-un fel de robotel. Dar Hristos nu vrea sa anuleze libertatea duhovnicului. Si fie ca te duci la cel mai aspru duhovnic, fie ca te duci la cel mai ingaduitor duhovnic, pentru credinta ta, Dumnezeu poate sa-ti vorbeasca si sa te vindece, indiferent la care te-ai dus." (sublinierile imi apartin)

Iata ce am inteles eu din acest paragraf: mantuirea nu este o reteta fixa, batuta in cuie. Fireste, are punctele sale forte, stalpii sai ca sa spun asa: respectarea poruncilor, rugaciunea, spovedania, Sf. Impartasanie, etc. Insa, dat fiind faptul ca nu toti duhovnicii sunt croiti dupa acelasi calapod, iar credinciosii nici atat, canoanele date spre vindecare unuia sau altuia difera. Insa facand ascultare de duhovnic, asa cum e el, Dumnezeu te va rasplati pentru ca va vedea in tine inima smerita, iar nu razvratire.

Tu sa te impartasesti cand iti spune duhovnicul tau si atat. Pentru tine aceea este calea corecta, nu alta. Nu mai conteaza ca duhovnicul meu e de alta parere, al Noesissei sau al mai stiu eu cui. Ascultarea este esentiala, restul e de prisos.

Iertare si Doamne ajuta!